Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5372 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hardware acceleration

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
joyko Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.lis.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD2016, Revit2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace joyko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hardware acceleration
    Zasláno: 04.říj.2016 v 10:01
Zdravím,
chcel by som sa opýtať či by mi niekto nevedel poradiť ako zapnem "Hardware acceleration" v Autocade 2017. Ide o študentskú verziu. Je to úplne neaktívne to okno.
Typ grafickej karty vidíte. 

Ďalšie info o NB
Procesor: i7 3630QM CPU 2,40GHz
RAM: 16 GB
Disk: SSD
Systém: Win10 64bit


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 52410/AutoCad.PNG





Ináč rovnaký problém mám aj v práci kam chodím ako brigádnik tam mám zostavu nasledovnú:

Procesor: i7-6700k
Ram: 32GB
Systém: Win10 64bit
Grafika: AMD Radeon R9 (DDR5 4GB)
Disk: SSD

Ďakujem vopred za akúkoľvek radu.


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16316
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2016 v 10:13
To je dost atypická situace - z nějakého důvodu AutoCAD přepnul úplně na softwarovou emulaci. Buď je spouštěn s parametrem /NOHARDWARE nebo je nějak poškozen grafický subsystém - buď DirectX nebo driver grafické karty. Sice ty grafické karty nejsou certifikované pro AutoCAD, ale aspoň přes DirectX by se ozvat měly.
Zkuste aktualizovat Windows driver grafiky.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16316
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2016 v 11:00
Zde jsou když tak nejčastější příčiny a cesty k nápravě:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
joyko Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.lis.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD2016, Revit2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace joyko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2016 v 22:54
Ďakujem za info.
Ešte som to ale nerozbehal :(
  • Používáte grafickou kartu (resp. Windows drivery), která není kompatibilní s AutoCADem ve vašem OS - zkuste aktualizovat Windows ovladač grafiky ze stránek nVidiaAMD nebo Intel. U počítačů s více grafickými kartami se ujistěte, že AutoCAD běží na specializované (ne integrované) kartě.
Mám aktuálny najnovší ovládač, aj som nastavil AutoCADu aby sa spúšťal s "vysokovýkonným grafickým procesorom" -> Neúspešne
  • Váš driver grafiky nepodporuje správně DirectX (resp. DirectX 11) - můžete zkusit režim DirectX 9 - viz Tip 9825
Toto som si prečítal, ale akosi nerozumiem tomu poslednému bodu. 
"
Environment proměnné nastavíte pomocí Počítač > Vlastnosti, na kartě Upřesnit pod tlačítkem Proměnné prostředí použijte volbu Nová a nastavte výše uvedenou hodnotu. Potvrďte nastavení. Poté znovu spusťte AutoCAD." neviem ako to tam zadefinovať k čomu. + zaujímavé je to, že keď dám ten príkaz v cade a prikážem mu použiť dx9 aj mi ho dá na výber tak to zmení len na dx10... z čoho vyplýva že zatiaľ nesúspešný pokus.
  • Je poškozen driver grafiky nebo subsystém DirectX nebo driverAutoCADu ve složce C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 201X\Drv\ - proveďte opravnou instalaci AutoCADu nebo alespoň DirectX z instalačního média ve složce\3rdParty\DirectX\DXSETUP.exe
Zatiaľ som skúsil len preinštalovať DirectX ešte celý AutoCAD nie (to bude posledná možnosť)
  • Vaše verze AutoCADu není podporovaná ve vašem OS (např. AutoCAD 2014 ve Windows 10)
2017 s Win 10 je ok :)
  • AutoCAD (acad.exe) spouštíte s parametrem /NOHARDWARE
takýto parameter pri spustení nemám
  • Máte spuštěnu virtualizační službu nebo službu vzdáleného přístupu - např. VMware Workstation, Microsoft NetMeeting, Microsoft Remote Desktop (v některých případech ani nemusí AutoCAD přímo běžet přes tuto službu)
nič také ani nemám nainštalované
  • Je nesprávně nastavena cesta k ovladačům zařízení (viz Možnosti > Soubory > Cesta k ovladačům zařízení) - měla by obsahovat složku C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 20xx\drv
toto je ok
  • AutoCAD byl původně nainstalován přes vzdálený přístup (virtualizační službu). V těchto případech může být nutné změnit nastavení Registry klíče FirstRun ve větvi HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\AutoCAD\RXX.0\ACAD-00XX:40X\3DGS Configuration - pomocí RegEdit změňte jeho hodnotu na 0 a spusťte AutoCAD.
skúsil som aj toto ale neúspešné
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16316
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2016 v 06:42
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
joyko Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.lis.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD2016, Revit2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace joyko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2016 v 21:14
len ide o to, že ono mi to bez problémov šlo... a zrazu mi to vyplo a deaktivovalo. Po aktualizácii winu sa to pravdepodobne stalo.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6163:Při tisku z Navisworks je výstup oříznut.
Tip 6481:Na notebooku se mi nedaří spustit Autodesk Navisworks.
Tip 3879:Zrychlení 3D zobrazení v Revitu.
Tip 11123:Nejde zapnout hardwarovou akceleraci - je zašedlá, neaktivní.
Tip 2777:Při spuštení Windows se stále spouští Průvodce přidáním hardwaru.
Tip 8454:VIPCo můžu udělat pro zvýšení výkonu Inventoru bez výměny hardware?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.