ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.127.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoŠpatné zobrazení dveří se zalom. ostěním

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kroupík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 175
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Špatné zobrazení dveří se zalom. ostěním
    Zasláno: 23.bře.2006 v 09:49

Mám dvěře v nosné zdi, mám tam tedy zalomené ostění. Vše vypadá dobře, ale po čase zjistím, že se v místě zárubně zobrazuje zeď, přitom ostění je "vykousnuté". Prostě to vypadá jako když dvěře zazdím příčkou. Pokud dám regenerovat model, tak je vše zase v pořádku. Jenže ne vždycky si vpomenu že mam před tiskem regenerovat model.... takže v nejlepepším případě tisknu znova, v horším mi volají ze stavby co tím chtěl básník říct. Dělám něco špatně? Dá se tomu nějak zabránit?

Kroupík
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Bodů: 546
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2006 v 12:01

Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Bodů: 546
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2006 v 12:10
Podle mě nedá, člověk musí být jako ostříž a před tiskem to zkontrolovat. V ADT 3.3 to bylo o mnoho horš než je tomu u verze 2006í. Problém špatného zobrazování se také týká napojení stěn. ne vždy zůstane tak jak se zpočátku zobrazuje. Týká se to i aec kót, kdy se přepsané hodnoty zase vracejí na implicitní atd. Jakous takou jistotu člověk má pokud se stěny k sobě zbíhají v úhlu s konečným počtem desetinných míst (pokud možno co nejmenším) a v oblastech blížících se absoluní nule. Pokud něco umístím dle geodetického zaměření tak se dějí věci vhodné k sebevraždě.
Jan Kosík
Zpět nahoru
Kroupík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.kvě.2005
Bodů: 175
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2006 v 13:53

tak toho jsem se bala, mate pravdu,  u jednoho projektu se mi to delo i s temi stenami . no jo holt budu muset mit na pameti ze pred tiskem regenerovat...jenze nekdy v tom fofru..... ach jo

Kroupík
Zpět nahoru
Marián Mošať Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 31.kvě.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2015, Civil 2015
Bodů: 126
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2006 v 17:15
Tento problém má aj ďalšiu variantu: ak mám v jednej stene viac dverí so zalomeným ostením môžem špatné zobrazenie opraviť príkazom OBJRELUPDATE. Problém je ale s výkresom v ktorom je takáto stena ako xref - správne sa zobrazia iba jedny dvere, ostatné sú špatne. Tu ale obnova databázy Aec objektov nepomôže - čo s tým ?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8445:Jak zalomit delší kusovník na více sloupců?
Tip 5838:VIPZobrazení stavebního prvku v legendě (schodiště, klenba...)
Tip 10787:Dlouhý text v rohovém razítku se automaticky nezalomí na dva řádky.
Tip 10052:VIPJak obejít systém řazení položek rozpisky v Inventoru 2015?
Tip 552:VIPTabulka Excelu vložená do výkresu (nebo jiný OLE objekt) jsou vytištěny ve špatné kvalitě.
Tip 13007:Proč mi Revit nezobrazí dočasné kóty při vkládání oken nebo dveří?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,305 sekund.