Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3756 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytvorenie 3D mapy z vrstevníc

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
faky52 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.říj.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2015, Autocad Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace faky52 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytvorenie 3D mapy z vrstevníc
    Zasláno: 09.říj.2016 v 19:45
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či nemá niekto skúsenosť s týmto problémom. Mám v AutoCAD2015 vrstevnicový podklad, ktorý je ale vytvorený ako 2D -> k jednotlivým bodom nie je vytvorená výšková hodnota. Čiže je ako keby mapový vrstevnicový podklad, ktorý je ale nakreslený v 2D. Viem ale, akú výšku majú mať jednotlivé vrstevnice. Vedeli by ste niekto, respektíve, dá sa to vôbec, vytvoriť z tohto 3D mapu práve vďaka tomu, že viem, akú výšku majú mať jednotlivé vrstevnice ? (potrebujem to pre nasledujúci podklad pre program Civil 3D nakoľko v tomto programe sa dá pracovať len s 3D podkladom) 
Bol by som veľmi veľmi vďačný, ak by mi niekto vedel poradiť, čo s tým spraviť. 
Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď. 


Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.říj.2016 v 20:04
Dobrý večer,

pokud vrstevnici vyberete, tak ji přece můžete ve vlastnostech přiřadit Z-ovou souřadnici a již jste ve 3D ;-).

Upravil PepaR - 11.říj.2016 v 18:57
PepaR
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.říj.2016 v 20:09
Můžete použít i hromadný způsob přiřazení chybějících výšek - viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
faky52 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.říj.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2015, Autocad Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace faky52 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2016 v 10:34
Ďakujem veľmi pekne za odpovede. 
Zpět nahoru
faky52 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.říj.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2015, Autocad Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace faky52 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2016 v 10:37
Ďakujem veľmi pekne, ani som nevedel, že niečo také môže existovať. 
Stále mi to ale nie je jasné. Pridá mi to výšku len pre danú vrstevnicu ? Čiže len tá konkrétna vrstevnica bude mať svoju výšku alebo to pridá celkovo každému bodu na danom ohraničenom úseku, v ktorom sa nachádzajú moje vrstevnice ? Čiže ak mám napr. obdĺžnikom ohraničenú časť mapy, v ktorom sa nachádzajú vrstevnice, bude mať každý bod tohto obdĺžnika svoju výšku ? 
Jedná sa mi o tento druh podkladu. Bol by som Vám nesmierne vďačný, ak by ste si náhodou vedeli nájsť chvíľočku a pozreli sa naň. 
Veľmi veľmi veľmi by mi to pomohlo. 
Ďakujem. 



Upravil faky52 - 10.říj.2016 v 10:46
Zpět nahoru
faky52 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.říj.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2015, Autocad Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace faky52 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2016 v 10:42
Áno, to je pravda, ale mne sa jedná o to, že potrebujem mať, uvediem príklad: 
Mám ohraničený výsek mapy, na ktorom sú zobrazené iba vrstevnice (viem, aká je výška bodov nachádzajúcich sa na danej konkrétnej vrstevnici). Jedná sa napríklad o obdĺžnikový výsek mapy. Mne sa jedná o to, že potrebujem to prerobiť tak, aby každý bod, ktorý sa bude nachádzať v tomto obdĺžniku mal svoju výšku (ktorá by sa dala spraviť neviem ako. možno ako interpolácia daných vrstevníc ? Ale neviem aký je na to príkaz a či sa to vôbec dá.). 
Dúfam, že som objasnil svoj problém dostatočne. Budem veľmi rád za akýkoľvek druh rady! 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2016 v 11:02
Viz ukázka (doplněno i do tipu):
 
Pokud potřebujete výšky bodů mimo vrstevnice, je třeba vytvořit z vrstevnic model terénu - snadno např. v AutoCAD Civil 3D.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5791:Snadné nastavení výšek 2D vrstevnicím.
Tip 505:Jak si vytvořit novou, vlastní šrafuru pro AutoCAD?
Tip 7146:VIPPřevod 3D povrchu terénu z Civil 3D do ESRI ArcView.
Tip 4293:Z jakých aplikací mohu publikovat 3D DWF?
Tip 5169:Pomalé otevírání výkresů z Map 3D a Civil 3D.
Tip 9929:Problém s připojením na WMS služby z AutoCADu Map 3D 2015.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.