Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6297 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rámová konstrukce

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 328
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rámová konstrukce
    Zasláno: 11.říj.2016 v 09:03
Dobrý den,
v Inventoru 2014 v prostředí sestavy vytvořím novou pracovní rovinu. Na ní vytvořím novou součást. Při změně polohy pracovní roviny změní polohu i vytvořená součást. Když však na pracovní rovině vytvořím rámovou konstrukci pomocí Generátoru rámů, tak při změně polohy pracovní roviny zůstane rámová konstrukce na původním místě.
V čem může být problém?
Děkuji za informaci.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 278
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 09:27
Zdravím,

podle mě jde o to jak máte zavazbený skeleton pro rámovou konstrukci.
Pokud se skeleton posune a rámová konstrukce ne tak je to divné a budou zpřetrhané vazby mezi konstrukcí a skeletonem. Pak nezbývá než vytvořit rámovou konstukci znovu.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 328
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 09:48
Skeleton pro rámovou konstrukci mám vytvořený na pracovní rovině, takže by měl být k této rovině zavazbený. Při změně polohy pracovní roviny skeleton i rámová konstrukce zůstávají v původní poloze.
Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 09:49
Dobrý den,

zkoušel jste aktualizaci pomocí tlačítka "Přestavět vše" na kartě správa ?
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 278
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 09:52
no jestli se Vám ten skeleton nepohne když posunete tu rovinu tak k ní nebude řádně zavazbený a nebo by Vám to mělo hlásit po aktualizaci chybu že jsou vazby v konfliktu. 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Jan Videcký Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 12.lis.2010
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Videcký Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 09:53
Dobrý den,
na pracovní rovině, která je vytvořena v sestavě nelze vytvořit Ramovou konstrukci. Můžete poslat nahled obr. stromu prohlížeče z INV? Veškerá geometrie pro rámovou konstrukci musí být v IPT souboru.

Ing. Jan Videcký, senior konzultant
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz



Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 328
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 10:30
Aktualizaci pomocí "Přestavět vše" jsem provedl, ale bez úspěchu. Žádná chyba nebyla ohlášena.
Strom:
V sestavě jsem vytvořil Pracovní rovinu 1. Pak jsem dal vytvořit Plošina 1.aim a dále Plošina 1.ipt (skeleton rámu), vše na pracovní rovině 1. Pak jsem v Plošina 1.aim vyplnil profily pomocí Vložit rámovou konstrukci.
Rámová konstrukce se vytvořila, ale skeleton ani rámová konstrukce nenásledují pohyb pracovní roviny.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 25/Strom_z_inventoru_2016-10-11_10-29-32.png

Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 328
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 11:21
Ještě jedno zjištění. Stejným způsobem jsem vytvořil rámovou konstrukci na víku zásobníku. Při změně průměru rám měnil velikost, ale při změně výšky (vysunutí), rám zůstával na původním místě.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10844:VIPPři analýze rámových konstrukcí se nezobrazuje karta „Analýza rámových konstrukcí“.
Tip 10252:VIPChybějící ribbon Analýzy rámových konstrukcí v Inventoru.
Tip 7097:Dřevěné rámové konstrukce v Revitu.
Tip 9710:3DConstruct - převod 3D sítě na rámovou konstrukci.
Tip 8694:Automatické přejmenování prvků generátoru rámových konstrukcí.
Tip 8081:U rámových konstrukcí se neaktualizuje údaj o délce.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.