Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4404 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Layout mierka

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
xatalovic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xatalovic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Layout mierka
    Zasláno: 11.říj.2016 v 10:12
Ahojte,
Prosím vás potrebujem poradiť s mierkou v layoutoch. Dostal sa mi do rúk jeden výkres, kde bol layout tak urobený, že pri zmene merítka výrezu sa mu automaticky v rozpiske menila mierka a po úprave mu automaticky aj napísalo dátum poslednej úpravy vo výkrese. Vedeli by ste mi poradiť ako to urobiť?
Za rady ďakujem, Mám AC2011 CZ verziu
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 10:49
Dobry den,
vtip nejpravdepodobneji bude v one rozpisce... Bude to blok a attributama a ty budou aso "koukat" do pole vlastnsti daneho Layoutu...
Zkuste prosim zadat prikaz _REFEDIT, pak liknout na onu rozpisku... potvrdit ano (ze chcete editovat dany block) a pak se podivat na definici jednotlivych "Textu" v blocku - ono to vlastne nejsou texti (jako AutoCADovy prvek) ale Attributy... zkuste se cvicne prolikat dostupnými nabídkami... dozvite se spoustu zaimavosti...
A pokud by Vam to neslo, tak musite prosim, dany vykres (blok s viewportem) prilozit do fora jako prilohu (odkaz ke stazeni) a pak Vam muzeme pomoct vice konkretne!

Zdravim
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
xatalovic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xatalovic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 10:59
Práve že nevyzerá to ako atribút. tu posielam súbor s mierkou https://uloz.to/!FQWrCZD0NefD/mierka-dwg
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 12:12
Ano, mate pravdu, neni to blok s attributem ale MText (coz je takova "primitivnejsi" varianta pouzivani AutoCADovych poli - nerikam ale ze je tato metoda spatna!)

Zkuste prosim dvouklikem otevrit editacni okno MTextu. pri vyberu textu uvidite, ze se nejedna o "prosty text" ale o Pole (field)... Dvouklikem na pole Vam vyskoci dalsi editacni okno ktere, kdyz si ho prohlednete, Vam mnohe otazky zodpovi!




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2016_10_11_02_2016-10-11_12-11-32.png



Zdravim
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
xatalovic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xatalovic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2016 v 12:16
Ďakujem

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5570:VIPJak vytvořit odvozenou součást s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z ?
Tip 3596:Jak automatizovat uložení rozvržení do samostatných DWG výkresů?
Tip 8029:VIPFlexibilnější rozmístění objektů podél křivky (nedokumentovaný příkaz).
Tip 3697:VIPJak spuštěním AutoCADu aktivovat zvolené rozvržení daného DWG výkresu?
Tip 2747:VIPPřepnutí mezi modelem a rozvržením nebo mezi rozvrženími je náhle pomalé.
Tip 1557:VIPJak odkazovat v URL přímo konkrétní rozvržení výkresu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.