Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3697 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit tools -dveře

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2956
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit tools -dveře
    Zasláno: 14.říj.2016 v 10:55
Zdravím, trochu jsem zmaten z toho, jak se chová RT ve verzi 2015. Mám otevřený anglický Revit 2015, upravuji rodinu dveří, a Revit má pro detekci směru otevírání dveří najednou dva parametry - "Otevírání dveří" a "Door Opening", přičemž je vyplněn ten anglický parametr - což ale přináší problémy, neboť všechny popisky jsou nastavené na český parametr. Tohle nikdy předtím nebylo, došlo k nějaké změně?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/opening.JPG



Edit - ono se to takhle blbě chová i v novém projektu v 2017 CSY - což už vůbec nechápu. To jako jste se rozhodli, že doplněk bude využívat jiný parametr??? Nebo mám jen něco špatně nainstalované?
 


Upravil Peter Jirat - 14.říj.2016 v 11:21
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2956
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2016 v 11:05
Může někdo z CS vysvětlit, jak má ten doplněk fungovat? Fungujeme ve verzích 2014-2017, v CSY a ENU jazykových verzích. Na jednom projektu se klidně obě jazykové verze sejdou.
Můžu mít v popiskách dva parametry přes sebe (Otevírání dveří a Door Opening), ale už v tabulkách by to vypadalo dost blbě.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2956
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2016 v 11:35
A dostal jsem to do výborného stavu :-(


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/CS3.JPG


Zpět nahoru
smejkald Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 03.zář.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit2016, AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace smejkald Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2016 v 12:59
Dobrý den, scénář, kdy se na jednom projektu sejdou dvě jazykové verze Revitu, nebyl při návrhu této funkce řešen a jste nejspíše první, kdo na tento problém v praxi narazil. Náš programátor již pracuje na jeho odstranění. Nejlepší se nám jeví možnost zachovat oba parametry a aktualizovat hodnoty obou bez ohledu na aktuálně využívanou lokalizaci Revitu resp. Tools. V současné době to funguje tak, že česká verze RT zapisuje hodnotu do parametru s českým názvem a anglická zase ten s anglickým, což samozřejmě není ideální a vede k vámi popsaným problémům s výkazy a popiskami. Pokud Vás napadá lepší řešení, samozřejmě si rádi poslechneme Váš názor.   
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2956
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2016 v 13:08
Stačí, když jazyková verze doplňku bude svázána s parametrem, a nikoli jazyková verze Revitu. Pak všem nastavím českou verzi doplňku (ideálně už v instalátoru) a dál nic neřeším.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8502:Jak ve výkazu Revitu doplnit směr - levé/pravé dveře?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 4169:Jak v Revitu změnit typ dveří podle jiných dveří?
Tip 8480:Jak urychlit kótování stěn v Revitu?
Tip 9444:Ve výkazu dveří mi chybí podlaží nebo typ dveří.
Tip 11553:Jak v Revitu automaticky vytvářet prostupy konstrukcemi pro TZB rozvody?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.