Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5632 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

z CADKONU do AUTOCADU

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hbrecka Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.srp.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Revit, ArchiCAD, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hbrecka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: z CADKONU do AUTOCADU
    Zasláno: 14.říj.2016 v 20:03
Vytvořil jsem výkres v Autocadu a následně otevřel a uložil v CADKONU.
Když jej potřebuji otevřít v AutoCADU, napíše mi to, že výkres byl vytvořen v jiném programu než od firmy Autodesk, dám pokračovat v otevření DWG. Bloky a šrafy jsou špatně zobrazené. I když vložím správně zobrazený blok z jiného (správného) souboru, zobrazuje se chybně. Co mám s výkresem dělat?

Děkuji za odpověď
Honza
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2016 v 22:30
Tyto non-Autodesk aplikace nevytvářejí výkresy ve formátu DWG, mají pouze podvrženou příponu .DWG. Různé potíže s kompatibilitou jsou tam běžné. Nejjistější se netvářit se, že jde o soubory DWG a použít nějaký výměnný formát, se kterým si takové aplikace poradí o trochu lépe - např. DXF.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2017
Stav: Offline
Bodů: 461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 01:30
CADKON je nadstavbou AutoCADu, takže z CADKONu uložené DWG je originálním DWG AutoCADu.
Ale asi jste měl na mysli CADKON+, který je samostatným programem. Používám AutoCAD 2013 i CADKON+ už několik let a ještě nikdy se mi nestalo, že by se bloky nebo šrafy chybně zobrazovaly. Zkuste se podívat na nastavení HPSCALE (CADKON používá hodnotu 50) a HPSPACE (CADKON používá hodnotu 100).

Radim Koutňák
Zpět nahoru
OPlavek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.pro.2004
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad,Revit
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace OPlavek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 07:37
Já myslím že CADKON+ je nějaký Intellicad nebo něco takového, takže neumí standardní formát DWG. S výkresy z těchhle čínských a dalších napodobenin AutoCADu máme bohaté a velmi negativní zkušenosti. S profesisty co používají tyhle fejky se už snažíme nespolupracovat.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2234:Jak otevřít výkres z českého Architectural Desktopu v AutoCADu (LT)?
Tip 2216:Mohu jednu licenci nadstavby AutoCADu nebo Inventoru sdílet z několika PC?
Tip 694:Jak vytvořit vikýř nebo střešní okno ve střeše v Architectural Desktopu?
Tip 232:Zkrácení výkresu - mám několikamegabytový výkres, ve kterém není "skoro nic" nakresleno. Jak jej zkrátit?
Tip 494:VIPJak načíst (importovat) textový seznam souřadnic bodů X/Y/Z do AutoCADu LT nebo AutoCADu?
Tip 9282:VIPJak převést mapu z AutoCADu Map do Garmin GPS?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,445 sekund.