Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3261 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Model do mapy (3D)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kronos Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.zář.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kronos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Model do mapy (3D)
    Zasláno: 15.říj.2016 v 22:33
Hezký den,

je možné nějak model domku vytvořeného v Revitu vložit do fotomapy? Ideálně třeba mapa z mapy.cz nebo z googlu, kde jsou ty mapy již focené trochu ve z boku ve "3D" a tak to nevypadá jako placka z ptačí perspektivy. Moje představa je taková, že do této mapy vložím můj 3D model. Viděl jsem na to i nějakou aplikaci přímo od Autodesku, ve které jsem si na mapě libovolně vytvářel 3D objektu, ale tu už nemůžu najít.

Děkuji za rady Smile
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 2972
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2016 v 12:37
Použijte Decal (Obtisk) na podlahu, v realistickém pohledu nastavte tak, aby to sedělo, pak vyrendrujte. 


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/re1.JPG




Upravil Peter Jirat - 05.lis.2016 v 12:41
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2016 v 22:41
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2016 v 08:33
Dobrý den,

tou aplikací jste měl na mysli asi CADtoEarth.Revit. Nečekal bych však od ní zázraky.


Upravil PepaR - 16.říj.2016 v 11:02
PepaR
Zpět nahoru
OPlavek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.pro.2004
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad,Revit
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace OPlavek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2016 v 10:28
Potřebujete dostat mapu do Revitu popř. nějakého prohlížeče, nebo model Revitu do Google Earth?

Postupů bude nejspíš víc. Do Google Earth se publikují soubory KML. Ty jde dostat z AutoCADu nebo z Maxe. Mapu rovnou do Revitu asi nenačtete, ale tuhle funkci má AutoCAD. Při publikování modelu je třeba ho co nejvíc zjednodušit.
Zpět nahoru
Kronos Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.zář.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kronos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2016 v 22:01
Nejlepší by bylo dostat model z Revitu a osadit ho do mapy v Google Earthu. Export do KML bych chápal, ale z AutoCADu? Vždyť Revit je 3D a jak ten model dostanu do AutoCADu?
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2016 v 15:18
Asi to jde i přímo z Revitu, dělal jsem to ale přes Navisworks, tam je ten export součástí, jen je potřeba nastavit správně počátek projektu, jinak se vám model osadí třebas na poušť v Emirátech...
Model je opravdu nutné zjednodušit, došel jsem k číslu cca 10000 entit max /vymazat celý vnitřek, nechat jen fasádu). Při použití Street View ale pozor na to, že je to nafocené jako jakási obálka domů v ulici, a pokud chcete osadit dům do zahrady a vidět ho z ulice, tak to většinou nefunguje. Na zelenou louku či pole bez problémů.
Zpět nahoru
Kronos Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.zář.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kronos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 21:42
Ještě mě napadla jedna věc: Šlo by do 3D modelu vložit fotku terénu z ptačí perspektivy? Aby se pak model vyrenderoval a "ležel na mapě". Předchozí pokusy totiž selhali a u tohoto se mi nedaří vložit obrázek do 3D modelu.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2972
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2016 v 12:37
Použijte Decal (Obtisk) na podlahu, v realistickém pohledu nastavte tak, aby to sedělo, pak vyrendrujte. 


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/re1.JPG




Upravil Peter Jirat - 05.lis.2016 v 12:41
Zpět nahoru
Kronos Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.zář.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kronos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2016 v 18:28
Pane Jiráte,
to je přesně ono! Smile Moc Vám děkuji.Thumbs Up
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.