Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4219 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Načitanie blokov pri novom projekte

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ej.Kej.Ej. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.zář.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ej.Kej.Ej. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Načitanie blokov pri novom projekte
    Zasláno: 17.říj.2016 v 21:08
Pozdravujem. Hľadal som, ale nenašiel, tak sa skúsim spýtať. 
Používam v projektoch stále rovnaké bloky a robím to tak, že si otvorím starší projekt a prekopírujem ich do nového, čo je troška nepraktické a spomaľuje to. Dalo by sa prosím Vás urobiť, aby sa tie bloky nejakým spôsobom automaticky načítali pri otvorení nového projektu? Tj, dám ctrl+N a tie bloky tam budú.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2016 v 21:41
Těch metod je několik - např. si je můžete uložit do šablony (ACADISO.DWT) nebo přidat do palety pro snadné vkládání.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Ej.Kej.Ej. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.zář.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ej.Kej.Ej. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2016 v 06:17
Ďakujem pekne, skúsim popozerať, ako sa narába so šablónami, prípadne, čo sú to tie palety .
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 154
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2016 v 08:37
Šablonu si jednoduše vytvoříte tak, že výkres uložíte jako šablonu.
Palety nástrojů (Ctrl+3), jsou prostě panely, kde si můžete vložit bloky nebo makra.
https://ctrlv.cz/shots/2016/10/18/3sd4.png
Nebo si používané bloky uložíte na disk jako jednotlivé soubory příkazem PIŠBLOK (_WBLOCK), adresář si přidáte do vyhledávací cesty a můžete pak vkládat bloky, které máte uložené na disku příkazem -VLOŽ (_-INSERT), ale to by jste si musel pamatovat názvy bloků. Myslím, že novější AutoCAD už dokonce umí i nabízet názvy bloků při psaní.
Zpět nahoru
Ej.Kej.Ej. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.zář.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ej.Kej.Ej. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2016 v 08:49
Zatiaľ to skúšam ukladať do paliet nástrojov. Urobil som si dynamické bloky, keďže rozmery jednotlivých blokov musím meniť podľa potreby a zatiaľ to vyzerá naozaj parádne. Len jedna otázka. Vytvoril som si dwg, ktorý som nazval 1.dwg. Tam si tie bloky vytváram a presúvam na paletu. Nič sa nestane, keď potom to dwg presuniem z plochy na iné miesto?
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 154
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2016 v 09:20
Pokud se podíváte na vlastnosti bloku na panelu nástrojů, tak tam vidíte, že je tam i cesta k souboru, takže se obávám, že po přesunutí zdrojového souboru už nepůjde bloky vložit z panelu nástrojů, pokud nezměníte cestu k souboru vlastnostech bloku na panelu nástrojů.
Zpět nahoru
Ej.Kej.Ej. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.zář.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ej.Kej.Ej. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2016 v 09:27
Tak som ich na skúšku presunul z plochy do dokumentov. Vo vlastnostiach bloku ostala cesta na plochu, ale vkladá ich aj v prípade, že sú len v dokumentoch, tak by to, ako sa zdá, mohlo fungovať. A to som pre istotu vypol a zapol AutoCAD.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2016 v 09:31
Existuje ještě jedna cesta: Design Centrum (Ctrl + 2), příkaz ADCENTER (_ADCENTER).
Bloky (a nejen bloky, ale i hladiny, písma, rozvržení ...) lze vkládat bez otvírání výkresů.
=^..^=
Zpět nahoru
Ej.Kej.Ej. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.zář.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ej.Kej.Ej. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2016 v 10:17
Ďakujem pekne, pozerám, že je možností naozaj viac a celkom dosť mi to urýchli a uľahčí prácu Wink

EDIT:
Mám menší problém. Otvorím si ctrl+N. Z palety si vyberiem dynamický blok. V jeho vlastnostiach je scale 1 a distance1 63. Keď ho ale vložím do projektu, tak je distance nie 63, ale 1600.2, čiže je v inej mierke.
Čo treba prosím Vás nastaviť, aby bola mierka dobra?

EDIT 2:


Upravil Ej.Kej.Ej. - 19.říj.2016 v 08:01
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1000:Proč se mi nezobrazují entity při tažení myší v příkazu kopíruj nebo přesuň?
Tip 104:Texty s TrueType fonty nejsou vyplněné při vykreslování.
Tip 4563:Kusovník i v holém AutoCADu.
Tip 10698:Jak přesně zjistit, kterou verzí AutoCADu byl uložen daný DWG výkres?
Tip 7899:Zrychlení AutoCADu při výběru šrafy.
Tip 4580:Proč mi AutoCAD 2006 a vyšší vkládá bloky v jiném měřítku.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 2,782 sekund.