Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2947 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Koty v layoutoch

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
esoo100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace esoo100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Koty v layoutoch
    Zasláno: 19.říj.2016 v 19:09
ahojte,AUTOCAD 2017(čERSTVO NAINšTALOVANý) pri modelovaní v layautoch dáva nezmyslené koty resp. drží sa to ako keby v jednom merítku aj napriek tomu že kotovaci štýl ma správne merítko leyaut vykresu ma taktiež totožné a kotá pri označení akéhokolovek prvku so správnym rozmerom dáva hodnotu ktorá nezodpovedá zadaným merítkom ale uplne inému ktoré neviem kde je nastavené .. modely sú robené v AutoCADe 2016 a dnes som nainštaloval 2017.... neivem si stým rady! dakujem za akukolvek radu.

zaujimavá poznámka napríklad pri okotovaní 2 metrov v milimetroch (správna kota 2000) vytvorenie kotý v merítku 1:50 (layout 1:50) hodnota koty napr 50. označenie kotý a kliknutie na štýly kót najdenie znovu štýl 1:50 a klik. a kóta je zrazu 2000 (čiže správne) .... samozrejme vo vlastnostiach koty sa pred aj po uprave nič nezmení okrem hodnoty dlžky
wtf?

Upravil esoo100 - 19.říj.2016 v 19:33
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16483
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2016 v 19:50
A kótujete v modelovém nebo ve výkresovém prostoru?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
esoo100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace esoo100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2016 v 23:31
kótujem v výkresovom priestore ... pozerali sme na to chvíľku aj s kolegami ale vyskúšali sme všetky alternatívy aj nastavenia daného výkresového priestoru (správce nastavení stránky) ...ale je tam mierka 1:1... takže by to nemalo nejako ovplivňovať dalšie kotovanie.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72595/Snímka_obrazovky_113_2016-10-19_23-29-24.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 72595/Snímka_obrazovky_114.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 72595/Snímka_obrazovky_115.png

Zpět nahoru
esoo100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace esoo100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2016 v 09:49
tak vo vlastnostiach upravenej (spravnej) a pôvodnej koty som našiel rozdiel. LINEARNE MERITKO KOTY ??? kde nájdem to nastavenie toho Lineárneho meritka ?

povodná kota zlá - LINEARNE MERITKO 1
správna kota upravená - LENEARNE MERITKO 50
Zpět nahoru
esoo100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace esoo100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2016 v 10:02
tak DIMFLAC je príkaz k meneniu hodnoty linearne meritko, bohužial pri zmenení na 50, alebo na 1 - to nemá žiaden učinok a okotovaný kváder je stále v pre mna nezmyselnom meritku
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2016 v 10:30
Zkuste prozkoumat všechna nastavení příslušného zlobivého kótovacího stylu:
KÓTYSTYL (_DIMSTYLE)
---
Nejlépe by bylo předmětnou část výkresu umístit někam na veřejné úložiště.


Upravil vbehun - 20.říj.2016 v 10:35
=^..^=
Zpět nahoru
esoo100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace esoo100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2016 v 10:45
Zlobia všetky kotovacie štyly aj standard a je to globalny problem nakoľko je to problém vo všetkých modeloch výkresoch a podobne.

prešiel som všetky nastavenia v štýloch ... správnu kotu dostanem po prepísaní lineárneho meritka vo vlastnostiach koty, alebo po jej znovu označení a zadaní do správneho kotovacieho štýlu (samozrejme tvorená bola taktiež v správnom kot. štýle)

myslím si že to linearne merítko by sa malo správne meniť s meritkom štýlu pri tvorbe koty ale nemení (ostava pôvodne lin. mer 1) aj ked pri pokuse o zmenu pomocou príkazu DIMFLAC - je tam hodnota správna len po vytvorení koty je stále vo vlastnostiach a na vykrese zjavne lin. meritko s hodnotou 1

ešte poznamka v modelovom prostredí funguje kotovanie správne
Zpět nahoru
esoo100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace esoo100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2016 v 11:01
tak a robí to len ikona kota, príma funguje správne! ... aj ked predtým fungovala aj kota správne ....
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72595/Snímka.JPG

Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2016 v 11:18
Zkusili jste aktualizovat kóty?
Pak je ještě možné v rámci editoru kótovacích stylů porovnat kótovací styly a najít rozdíly.
=^..^=
Zpět nahoru
esoo100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace esoo100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2016 v 12:40
no ono to hádže každú novú vytvorenú kótu pomocou príkazu KOTY do lineárneho merítka s hodnotou 1(v každom kotovacom štýle sa z nejakého dôvodu nastaví to linearne meritko na hodnotu 1 (či už je to 1:50 1:20 alebo 1:10 či standard)).

Samozrejme kotovaci štýl je nastaveny spravne na 1:50.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72595/Snímka_2016-10-20_12-29-51.JPG



Po znovu označení kotý a zmene merítka (zmena akože kedže sa označí to isté merítko v akom bola vytvorená) sa linearne meritko nastaví na požadovanú hodnotu, čiže 50)


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72595/Snímka_obrazovky_116.png



tento problém prestáva existovať ak namiesto príkazu KOTY použijem na kotovanie prikaz PŘÍMA. vtedy je linearne merítko správne 50.

samozrejme REGEN som skúšal za každym ked som niečo zmenil! ...
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2016 v 07:44
Dobré ráno,
především by kóty měli být asociativní - to že NEJSOU je patrné z posledního obrázku.
Možnosti / Uživatelské nastavení / Nové kóty jako asociativní   případně: "DIMASSCOC" "2"
 
Toto mám nastavené a vůbec v rozvržení neřeším styl kót - jeden styl.
Různá měřítka výřezu - stejný styl - správné rozměry.
A mimochodem, když pak něco v modelu, třeba protáhnu, tak se mě hne i ta kóta, tak že další +.
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
esoo100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AUTOCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace esoo100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2016 v 10:14
asociatívna kóta sa taktiež nesprava správne


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72595/Snímka_2016-10-21_10-19-57.JPG



Upravil esoo100 - 21.říj.2016 v 10:20
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2016 v 10:50
tam bude opravdu jen někde měřítko ....
U mě:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2196/koty_v_rozvrzeni.png

 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2196/Výstřižek_2016-10-21_10-50-27.JPG

Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?
Tip 1879:VIPJak otočit kóty výkresu?
Tip 3596:Jak automatizovat uložení rozvržení do samostatných DWG výkresů?
Tip 510:Jak nastavit v AutoCADu desetinnou tečku, resp. čárku?
Tip 5868:Automatický export všech rozvržení do samostatných DWG souborů.
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.