Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4226 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

ECSCad razítko

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Aless Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.srp.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
ECSCAD2015, AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Aless Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ECSCad razítko
    Zasláno: 22.říj.2016 v 11:09
Dobrý den,

věděl by někdo, jak aktualizovat razítko na všech listech projektu zároveň?

Protože pokud mám na listě makro razítka a to makro upravím změna se na listě objeví až ve chvíli, kdy pro list znovu vyberu totéž razítko(aktualizované)...Jak to však udělat dejme tomu zároveň pro 100 listů?
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 201
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2016 v 07:09
Vítej v klubu Big smileBig smileBig smile

My to řešíme tak, že dáme tisk do PDF s aktualizací ... a při 100 listech si můžeš dát aspoň 2x kafe a ještě stihneš oběd ...
Aby jsme nezablokovali PC, jak je u ecscadu běžné, tak převod do PDF provádíme na virtuále ...
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Aless Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.srp.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
ECSCAD2015, AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Aless Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2016 v 09:19
Kde tu PDF aktualizaci zaškrtnu, prosím?

Je to tak 150 stran už člověka generovat naštve, zvlášť když to dělá několikrát.
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 201
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2016 v 10:44
Projekt - publikovat - PDF
Nastavení - výstup - Otevírat stránky vždy

Ale jak jsem napsal minule - zablokujete si PC a jestli tam máte několikrát rozmístění rozvaděče, tak vám to spolehlivě shodí ecscad
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Aless Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.srp.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
ECSCAD2015, AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Aless Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2016 v 12:16
Přesně znám ..umístění mám vícero... pod 100 listů nejdu . Většinou generuji přes oběd.
Zpět nahoru
Martin.Vanecek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 23.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, Inventor, Vault, AutoCAD ecscad
Stav: Offline
Bodů: 80
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin.Vanecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2016 v 13:41
Dobrý den

Pokud použiji funkci projekt-->list-->aktualizace razítka, měl by překreslit všechny razítka v rámci projektu.

S pozdravem MV

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 28923/ECS_aktualizace.jpg

CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 201
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 09:39
"Pokud použiji funkci projekt-->list-->aktualizace razítka, měl by překreslit všechny razítka v rámci projektu."

a pak? Bez aktualizace projektu se samo razítko nepřekreslí ...

znám 2 možnosti:
1, každý list ze 100 (u nás až 700) jeden po druhým jednotlivě otevírat ... Big smileBig smileBig smile
2, převod do PDF s aktualizací a se zablokováním PC a jako bonus při výskytu výkresu typu "rozmístění rozvaděče" pád ecscadu Thumbs Up

nebo další možnost?

ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Martin.Vanecek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 23.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, Inventor, Vault, AutoCAD ecscad
Stav: Offline
Bodů: 80
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin.Vanecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 11:08
Dobrý den

Razítko, které upravujete je blok-makro uložený v knihovně

Razítko, které máte na listu je blok který je součástí listu (uložen jako blog DWG)

Je tedy potřeba udělat operaci aktualizace, kdy se blok vložený na listu nahradí / aktualizuje verzí z knihovny.

Program je program a nepozná kdy je nahrazení žádoucí a kdy ne.

S pozdravem MV
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz
Zpět nahoru
Martin.Vanecek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 23.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, Inventor, Vault, AutoCAD ecscad
Stav: Offline
Bodů: 80
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin.Vanecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 11:15
Je ovšem pravda že je potřeba listy nějakým nástrojem prolistovat,

Jelikož blok je vložen v každém jednotlivém DWG a pokud nebylo otevřeno, nenahradí jej.

S pozdravem MV
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8908:AutoCAD ecscad 2013 nezobrazuje logo v razítku.
Tip 7705:Načtení projektů Eplan do AutoCAD ecscad.
Tip 9432:Jak spustit ECSCAD jako holý AutoCAD?
Tip 8083:Vestavěný překladač - vícejazyčné popisky v AutoCADu ecscad.
Tip 10313:Postup nastavení licence aplikace ECSCAD
Tip 10131:Jak do ECSCADu načíst projekt z E-CADů nebo z EPLAN 5?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.