Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4269 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Barvy hladin

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Barvy hladin
    Zasláno: 26.říj.2016 v 05:18
Dobry den jde v inventoru mastavit barvy hladin tak ze v inventoru je vse treba cerne a po exportu do DWG ci DXF se barvy zmeni na ruzne? Ty jednobarevne vystupy jsou trochu matouci.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 871
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 09:06
Asi bude několik cest. Většinou bych to viděl přímo na dopracování v ACADu (myšleno použít určitou šablonu na export pro načtení přednastavených "převodů barev").
Napadá mě přiřadit rovnou hladinám barvy (např "stupně šedi") a na jejich základě použít nastavení do ACADu (případně vznést tento dotaz do fóra ACAD).

Zhruba k tomuto jsem se dostal, když jsem se tím kdysi dávno zabýval (nakonec jsem to nemusel dotahovat, protože se to rovnou začalo dělat vše v Inv a vedení si zvyklo na Inventoří barvy...)

Ale Michal Navara třeba navede lépe - má s barvením lepší zkušenosti

PS: nebo barvit rovnou tělesa / Sestavy a na barvy hladin v Inv se rovnou z vysoka (a na základě tohoto se třeba zpětně v ACADu dofiltrovat k vlastním hladinám pro těleso) - hodně záleží jaký má být výstup

Upravil Cheff - 26.říj.2016 v 09:09
Zpět nahoru
raspi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.úno.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 172
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace raspi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 09:17
Zkuste v nastavení exportu do DWG v "Soubor šablony aplikace AutoCAD" použít toto:


Připojené souboryraruploads/14067/Export_výkresu_do_DWG_-_11.8.2015.rar

Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor Profesional 2016
Stav: Offline
Bodů: 89
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 09:23
Dobrý den.
U nás to řeším až v AutoCADu. Ten má pěkný příkaz "_laytrans".

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Inv_ACM.jpg


V levé části oknam jsou hladiny ve výkrese obsažené, do pravé můžete "Načíst ..." hladiny ze souboru DWG, DWS nebo DWT. Pak jen nastavíte jakou hladinu vlevo chcete převést na hladinu vpravo a  přes "Mapování" zařadíte do dolní části okna. Po přiřazení všech hladin dáte "Převést" a při převádění si můžete mapování uložit pro další použití.
Zatím jsem nehledal jak zautomatizovat i to načtení mapování, protože převádíme takto nejen naše výkresy z Inventoru, ale i výkresy z AUtoCADu při výrobě podle cizí dokumentace.

Mašek
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 10:51
Jako nechci převádět manuálně barvy u každého výkresu ale aby to bylo po  exportu již předvedeno do barev které si nastavím.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zkoušel jsem i  šablony v autocadu a do nich importovat data z inventoru ale nějak se mi daří:( výsledek je že obrys je oka jen ty koty,rámečky,razítko,osy,středy skoro nevidím jelikož jejich barva je pořad nějak  změněná na tmavou:(
Zpět nahoru
raspi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.úno.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 172
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace raspi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 12:01
Já používám při exportu do DWG tu výše uvedenou šablonu. Pomocí iLogic pravidla mám na jedno kliknutí myši vyexportované barevné DWG včetně názvu souboru dle nastavených uživatelských iVlastností (název, číslo výkresu, revize).
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.