Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2565 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nejlepší PC sestava pro Inventor,Nejvýkonnější CPU

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pzoha Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad Inventor
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pzoha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nejlepší PC sestava pro Inventor,Nejvýkonnější CPU
    Zasláno: 26.říj.2016 v 10:54
Ve většině operaci využívá Inventor pouze 1 jádro CPU. Použití procesorů s více jak 2-4 jádry je tedy pro PC pro Inventor neefektivní. Logická úvaha je tedy použít procesory s vyšší frekvencí a méně jádry. Bohužel vývoj HW se ubírá nyní opačným směrem.
 
Máte někdo praktickou a ověřenou zkušenost jaký procesor je pro práci s Inventorem nyní na konci roku 2016 nejvýkonnější? Pevně věřím, že Inventor bude v budoucnu využívat více jader, ale zatím nezbývá než brát to co nám vývojáři autodesku nabízí.
 
Prosím neřešte související témata v tomto vlákně, skutečně mě zajímá pouze nejlepší CPU pro Inventor (momentálně ve verzi 2016) nalezl jsem, že snad tento ... Intel Core i7-4790K @ 4.00GHz, máte něco lepšího?
Petr Žoha
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 11:00
Za chvíli budeš stejně dělat online:) tak  výkon PC bude primární problém, ale spíš rychlost připojení.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">



Upravil maiklss - 26.říj.2016 v 11:03
Zpět nahoru
Jan Videcký Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 12.lis.2010
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Videcký Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 11:04
Dobrý den,
jaký máte finanční strop.
často řeším velké sestavy u zákazníků, mám dlouholeté zkušenosti a ted jsem nedávno doporučoval PC sestavu pro sestavy o cca 100 000 dílech.
Není to jen o procesoru. PC je komplex.

Musíte mít kvalitní desku, která vám zajistí výbornou přenosovou rychlost mezi periferiemi. Rychlé disky, RAM. Kvalitní zdroj !
Pokud by jste chtěl dělat kompromisy, mohu Vám doporučit ze zkušenosti a poradit, kde "ušetřit".

Je to,ale diskuze o konkrétních komponentech a cenách.
PC co jsme ted řešili bylo v ceně cca 90 tisíc.
Jen pro zajímavost - když testuji kopírování dat - velký a malé soubory. Rychlost disku byla cca 500MG/s - 200.
Běžné PC má tak okolo 80 - 120.

Napiště částku a můžem se bavit konkrétněji.

Videcky Jan





Ing. Jan Videcký, konzultant
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz



Zpět nahoru
pzoha Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad Inventor
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pzoha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 11:25
Zásadní problém, který mě trápí je dlouhá doba otevření výkresu (30 minut a více) založeném na velké sestavě s počtem dílů přes 50000. Nastavení Inventoru nám již bylo optimalizováno. Snížení počtu dílů v sestavě, nebo užití náhrad by mohlo vést k neošetřeným kolizím.
Standartně se pro konstruktéry nakupují desktop PC sestavy za 50-60 tis Kč (bez monitoru a SW), vyšší částka by se musela obhájit.
Petr Žoha
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 12:13
Zdravím. Toho se moc vymyslet nedá, je to o penězích.
Dobrý postup vidím v nákupu pracovní stanice od DELLu, popř. HP. PC, nebo NTB.
Důležité je čisté sestavení windows (64bit w10pro), správa paměti RAM (16GB+), rychlost řadičů disků (pak ale pouze SSD disky (2x)- jsou "dražší", jeden pro systém cca 250GB a druhý pro data 500GB).
Nakonec grafická karta, zde je ale potřeba "studovat" její chování při velkém množství prvků a průchodnost dat, jejich zobrazení čas též ovlivní. Gr. paměť 2GB+. Dobrá zkušenost s nVidia Q....
(Malá obezlička je vždy studovat i vybavení velkých prof. pracovních stanic a zkomponovat vlastní kompromis.)
Jan Binder
Zpět nahoru
Jan Videcký Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 12.lis.2010
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Videcký Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 12:18
To máte něco podobného. Jakou verzi Inventoru máte?
Obecně ta problematika je i v modelování. Je to 50/50.
Samožřejmě, můžete mít i vše správně a pak je nutné počítát s delším časem otvírání. Jak říkám, kamion, který má velký náklad, taky nemůže jet 130 :-)
Je dobré i zvážit např. naší konzultaci - návštěvu, abychom se podívali na vaše data a probrali různé možnosti a varianty modelování.

Komponenty:
procesor
Použili jsme tento
CPU INTEL Core i7-6850K 3.6GHz, 15M, LGA2011-v3
má více vláken na sběrnici
Vynikající chladič
chladič COOLER Scythe SCNJ-4000 Ninja 4
Deska
Asus Deluxe x99
RAM 64GB DDR4 2400 cl14 XMP hyperX savage
Disk - tyto disky jsou rychlé. Jsou napojeny přímo na desku.

512Gb M.2 SSD Samsung 950 Pro

Grafika PNY Quadro M4000 8GB 256

Zdroj
Corsair Energetická efektivita: 80 PLUS GOLD

Pro slabší - levnější sestavu bych doporučil
Desku
ASUS MAXIMUS VIII HERO nebo
ASUS Z170 PRO GAMING/AURA - Intel Z170 - podpora M.2 disku - mám vyzkoušené

Procesor
Intel Core i5-6600K 
s novou architekturou Skylake 64bit, socket LGA 1151, 4 fyzické jádra (4 vlákna), frekvence 3,5 GHz (3,9 GHz v Turbo režimu)

Disk
Samsung SSD 850 EVO (M.2) - 250GB

Grafika
HP NVIDIA Quadro M4000, 8GB GDDR5
nebo slabší - HP Quadro K1200, 4GB

Zdroj
Corsair RMx Series RM550x 550W

PC Skrin
Zalman Z9 Neo, černá  -  vejde do ní rozměrově japonský chladič CPU COOLER Scythe SCNJ-4000 Ninja 4

Celá sestava je velmi tichá a se super spotřebou.


Videcky Jan





Ing. Jan Videcký, konzultant
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz



Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor Profesional 2016
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 12:29
Dobrý den.
Taky jsme měli problém při práci s výkresy. Sice to byla tak polovina z těch Vašich 50000, ale i tak to trvalo. A už jen navýšení RAM z 16 na 32 GB na stávajícím železe hodně pomohlo.
Jinak pokud se nepletu, AUTODESK tvrdil pro novější verze, že právě u výkresů se otevírání jednotlivých pohledů ve výkrese dělí na jednotlivá jádra.
Mašek
Zpět nahoru
Jan Videcký Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 12.lis.2010
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Videcký Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 12:38
Ano, od verze 2012 se výkresové pohledy aktualizují s využitím více jader.

Videcky Jan
Ing. Jan Videcký, konzultant
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz



Zpět nahoru
pzoha Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad Inventor
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pzoha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 12:51
Momentálně máme Inventor 2016,
děkuji za podrobný rozpis 2 cenových úrovní HW, předám to našemu technikovi.
 
Jsem rád, že jste mi výběrem levnějšího procesoru i5-6600K ukázal procesor s čistě 4 fyzickými jádry. Momentálně mám Xeon E5-1620 3.6 GHz a tím že má 4 fyzická a 4 logická jádra běží Inventor na 12.5 % výkonu.
 
Zaujal mě požadavek na 64GB ram, v současnosti i při otevření více výkresů souhrnně s 200k součástí jsem se nedostal přes 14GBy. Je i v tomto případě vhodné mít takovou rezervu paměti?
 
Jak velkou ram doporučujete u levnější sestavy?
Petr Žoha
Zpět nahoru
pzoha Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad Inventor
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pzoha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 12:59
Původně odeslal(a) Jan Videcký Jan Videcký napsal(a):

Ano, od verze 2012 se výkresové pohledy aktualizují s využitím více jader.

Videcky Jan
 
tím se možná vysvětluje že při otvírání výkresu stoupne na chvilku využití procesoru (s 8 jádry) přes 12.5%, maximálně jsem na velmi krátkou dobu zaznamenal i 18%, ale podle praktické zkušenosti to je naprosto zanedbatelné urychlení.
 
Ještě jsem si uvědomil jeden problém, při vytváření řezů a pohledů u velkých sestav trvalo zobrazení náhledu i 10-20 minut, konzultant nám problém vyřešil vypnutím zobrazení náhledu, který byl stejně tak nepřehledný, že je lepší jej předem nevidět.
Petr Žoha
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 6673:VIPUrychlení Revitu na PC s vícejádrovými procesory.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 1282:Jak vytvořit v Inventoru AVI animaci s rozumnou velikostí souboru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,547 sekund.