Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
pzoha ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 26.říj.2016 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autocad Inventor Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() Zasláno: 26.říj.2016 v 10:54 |
Ve většině operaci využívá Inventor pouze 1 jádro CPU. Použití procesorů s více jak 2-4 jádry je tedy pro PC pro Inventor neefektivní. Logická úvaha je tedy použít procesory s vyšší frekvencí a méně jádry. Bohužel vývoj HW se ubírá nyní opačným směrem.
Prosím neřešte související témata v tomto vlákně, skutečně mě zajímá pouze nejlepší CPU pro Inventor (momentálně ve verzi 2016) nalezl jsem, že snad tento ... Intel Core i7-4790K @ 4.00GHz, máte něco lepšího?
|
|
Petr Žoha
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Za chvíli budeš stejně dělat online:) tak výkon PC bude primární problém, ale spíš rychlost připojení.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Upravil maiklss - 26.říj.2016 v 11:03 |
|
![]() |
|
Jan Videcký ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() Arkance Systems Přihlášen: 12.lis.2010 Lokalita: ČR (OS) Používám: Inventor, Vault Stav: Offline Bodů: 67 |
![]() |
Dobrý den,
jaký máte finanční strop. často řeším velké sestavy u zákazníků, mám dlouholeté zkušenosti a ted jsem nedávno doporučoval PC sestavu pro sestavy o cca 100 000 dílech. Není to jen o procesoru. PC je komplex. Musíte mít kvalitní desku, která vám zajistí výbornou přenosovou rychlost mezi periferiemi. Rychlé disky, RAM. Kvalitní zdroj ! Pokud by jste chtěl dělat kompromisy, mohu Vám doporučit ze zkušenosti a poradit, kde "ušetřit". Je to,ale diskuze o konkrétních komponentech a cenách. PC co jsme ted řešili bylo v ceně cca 90 tisíc. Jen pro zajímavost - když testuji kopírování dat - velký a malé soubory. Rychlost disku byla cca 500MG/s - 200. Běžné PC má tak okolo 80 - 120. Napiště částku a můžem se bavit konkrétněji. Videcky Jan |
|
Ing. Jan Videcký, konzultant
Arkance Systems CZ s.r.o. Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení https://www.arkance-systems.cz/ www.cadforum.cz blog.cadstudio.cz |
|
![]() |
|
pzoha ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 26.říj.2016 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autocad Inventor Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Zásadní problém, který mě trápí je dlouhá doba otevření výkresu (30 minut a více) založeném na velké sestavě s počtem dílů přes 50000. Nastavení Inventoru nám již bylo optimalizováno. Snížení počtu dílů v sestavě, nebo užití náhrad by mohlo vést k neošetřeným kolizím.Standartně se pro konstruktéry nakupují desktop PC sestavy za 50-60 tis Kč (bez monitoru a SW), vyšší částka by se musela obhájit.
|
|
Petr Žoha
|
|
![]() |
|
rys-kt4 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
![]() |
Zdravím. Toho se moc vymyslet nedá, je to o penězích.
Dobrý postup vidím v nákupu pracovní stanice od DELLu, popř. HP. PC, nebo NTB. Důležité je čisté sestavení windows (64bit w10pro), správa paměti RAM (16GB+), rychlost řadičů disků (pak ale pouze SSD disky (2x)- jsou "dražší", jeden pro systém cca 250GB a druhý pro data 500GB). Nakonec grafická karta, zde je ale potřeba "studovat" její chování při velkém množství prvků a průchodnost dat, jejich zobrazení čas též ovlivní. Gr. paměť 2GB+. Dobrá zkušenost s nVidia Q.... (Malá obezlička je vždy studovat i vybavení velkých prof. pracovních stanic a zkomponovat vlastní kompromis.) |
|
JanB.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() Arkance Systems Přihlášen: 12.lis.2010 Lokalita: ČR (OS) Používám: Inventor, Vault Stav: Offline Bodů: 67 |
![]() |
To máte něco podobného. Jakou verzi Inventoru máte?
Obecně ta problematika je i v modelování. Je to 50/50. Samožřejmě, můžete mít i vše správně a pak je nutné počítát s delším časem otvírání. Jak říkám, kamion, který má velký náklad, taky nemůže jet 130 :-) Je dobré i zvážit např. naší konzultaci - návštěvu, abychom se podívali na vaše data a probrali různé možnosti a varianty modelování. Komponenty: procesor Použili jsme tento CPU INTEL Core i7-6850K 3.6GHz, 15M, LGA2011-v3 má více vláken na sběrnici Vynikající chladič chladič COOLER Scythe SCNJ-4000 Ninja 4 Deska Asus Deluxe x99 RAM 64GB DDR4 2400 cl14 XMP hyperX savage Disk - tyto disky jsou rychlé. Jsou napojeny přímo na desku. 512Gb M.2 SSD Samsung 950 Pro Grafika PNY Quadro M4000 8GB 256 ZdrojCorsair Energetická efektivita: 80 PLUS GOLD Pro slabší - levnější sestavu bych doporučil Desku ASUS MAXIMUS VIII HERO nebo ASUS Z170 PRO GAMING/AURA - Intel Z170 - podpora M.2 disku - mám vyzkoušené Procesor Intel Core i5-6600K s novou architekturou Skylake 64bit, socket LGA 1151, 4 fyzické jádra (4 vlákna), frekvence 3,5 GHz (3,9 GHz v Turbo režimu) Disk Samsung SSD 850 EVO (M.2) - 250GB Grafika HP NVIDIA Quadro M4000, 8GB GDDR5 nebo slabší - HP Quadro K1200, 4GB Zdroj Corsair RMx Series RM550x 550W PC Skrin Zalman Z9 Neo, černá - vejde do ní rozměrově japonský chladič CPU COOLER Scythe SCNJ-4000 Ninja 4 Celá sestava je velmi tichá a se super spotřebou. Videcky Jan |
|
Arkance Systems CZ s.r.o. Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení https://www.arkance-systems.cz/ www.cadforum.cz blog.cadstudio.cz |
|
![]() |
|
masa1 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 25.led.2006 Lokalita: ČR (PL) Používám: Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018 Stav: Offline Bodů: 387 |
![]() |
Dobrý den.
Taky jsme měli problém při práci s výkresy. Sice to byla tak polovina z těch Vašich 50000, ale i tak to trvalo. A už jen navýšení RAM z 16 na 32 GB na stávajícím železe hodně pomohlo. Jinak pokud se nepletu, AUTODESK tvrdil pro novější verze, že právě u výkresů se otevírání jednotlivých pohledů ve výkrese dělí na jednotlivá jádra. |
|
Mašek
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano, od verze 2012 se výkresové pohledy aktualizují s využitím více jader.
Videcky Jan |
|
|
![]() |
|
![]() |
Momentálně máme Inventor 2016,děkuji za podrobný rozpis 2 cenových úrovní HW, předám to našemu technikovi.
Jsem rád, že jste mi výběrem levnějšího procesoru i5-6600K ukázal procesor s čistě 4 fyzickými jádry. Momentálně mám Xeon E5-1620 3.6 GHz a tím že má 4 fyzická a 4 logická jádra běží Inventor na 12.5 % výkonu. Zaujal mě požadavek na 64GB ram, v současnosti i při otevření více výkresů souhrnně s 200k součástí jsem se nedostal přes 14GBy. Je i v tomto případě vhodné mít takovou rezervu paměti? Jak velkou ram doporučujete u levnější sestavy?
|
|
Petr Žoha
|
|
![]() |
|
![]() |
tím se možná vysvětluje že při otvírání výkresu stoupne na chvilku využití procesoru (s 8 jádry) přes 12.5%, maximálně jsem na velmi krátkou dobu zaznamenal i 18%, ale podle praktické zkušenosti to je naprosto zanedbatelné urychlení. Ještě jsem si uvědomil jeden problém, při vytváření řezů a pohledů u velkých sestav trvalo zobrazení náhledu i 10-20 minut, konzultant nám problém vyřešil vypnutím zobrazení náhledu, který byl stejně tak nepřehledný, že je lepší jej předem nevidět.
|
|
Petr Žoha
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,273 sekund.