Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1778 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

parametry fx

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: parametry fx
    Zasláno: 26.říj.2016 v 19:22
dobrý den
pokoušel jsem se, neúspěšně, najít kde je možné nastavit počet desetinných míst u parametrů (fx). Tento problém jsem začal řešit v souvislosti se součástmi nebo prvky které jsou řízeny tabulkou. Inventor tam čísla zobrazuje se šesti desetinnými místy, zpravidla nulami. Funkčně to pochopitelně ničemu nevadí, ale např. při vkládání iPrvku ta čísla nevypadají hezky. I ten počet (šest) je tak trochu málo pochopitelný když mám jako základní jednotku "mm".
Kde to nastavit?
Děkuji za radu.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2016 v 20:36
Podle mě to asi nepůjde byl by to zásah  do zdrojové tabulky která je co nejpřesnější z důvodu jejího použiti  v systému.
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2016 v 06:59
Počet zobrazovaných desetinných míst se nastavuje v "Nastavení dokumentu", karta "Jednotky", ale nejsem si jistý, zda toto nastavení má vliv i na situaci, kterou popisujete.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2016 v 07:11
Původně odeslal(a) Jiri.Dostal Jiri.Dostal napsal(a):

Počet zobrazovaných desetinných míst se nastavuje v "Nastavení dokumentu", karta "Jednotky", ale nejsem si jistý, zda toto nastavení má vliv i na situaci, kterou popisujete.

To je tolerance pro koty ale bohužel tudy cesta asi nevede.
  < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2016 v 13:19
dík za radu. Toto nastavení opravdu nemá vliv na zobrazení hodnot v okně parametrů (fx).
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 888
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2016 v 22:03
Přesnost v okně parametrů je možné měnit pouze ve sloupci výraz. Ve sloupci Nominální hodnota a Hodnota modelu se změnit nedá.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2016 v 22:15
Mě nejde o přesnost, ale o počet zobrazených desetinných míst. Jelikož dělám v milimetrech tak mi připadá šest desetinných míst naprosto nadbytečné. Tím spíš, že pro 90% modelovaných iPrvků a iSoučástí je možné vystačit se dvěma desetinnými místy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.