Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() Zasláno: 26.říj.2016 v 19:22 |
dobrý den
pokoušel jsem se, neúspěšně, najít kde je možné nastavit počet desetinných míst u parametrů (fx). Tento problém jsem začal řešit v souvislosti se součástmi nebo prvky které jsou řízeny tabulkou. Inventor tam čísla zobrazuje se šesti desetinnými místy, zpravidla nulami. Funkčně to pochopitelně ničemu nevadí, ale např. při vkládání iPrvku ta čísla nevypadají hezky. I ten počet (šest) je tak trochu málo pochopitelný když mám jako základní jednotku "mm". Kde to nastavit? Děkuji za radu. |
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Podle mě to asi nepůjde byl by to zásah do zdrojové tabulky která je co nejpřesnější z důvodu jejího použiti v systému.
|
|
![]() |
|
Jiri.Dostal ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 03.bře.2011 Lokalita: ČR (PL) Používám: INV 2021, MCAD 2021, Vault 2021 Pro Stav: Offline Bodů: 483 |
![]() |
Počet zobrazovaných desetinných míst se nastavuje v "Nastavení dokumentu", karta "Jednotky", ale nejsem si jistý, zda toto nastavení má vliv i na situaci, kterou popisujete.
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
To je tolerance pro koty ale bohužel tudy cesta asi nevede.
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;"> |
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() |
dík za radu. Toto nastavení opravdu nemá vliv na zobrazení hodnot v okně parametrů (fx).
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Přesnost v okně parametrů je možné měnit pouze ve sloupci výraz. Ve sloupci Nominální hodnota a Hodnota modelu se změnit nedá.
|
|
![]() |
|
![]() |
Mě nejde o přesnost, ale o počet zobrazených desetinných míst. Jelikož dělám v milimetrech tak mi připadá šest desetinných míst naprosto nadbytečné. Tím spíš, že pro 90% modelovaných iPrvků a iSoučástí je možné vystačit se dvěma desetinnými místy.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,168 sekund.