Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2459 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nelze mi v půdorysu přepnout z drátového modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ozzzi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.dub.2009
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ozzzi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nelze mi v půdorysu přepnout z drátového modelu
    Zasláno: 28.říj.2016 v 08:42
Dobrý den,
obracím se na Vás s otázkou, jako MEP zelenáč si nevím rady. 3D Potrubí se mi v pohledech zobrazuje stále jako drátový model i když dám jiný vizuální styl. V Axonometrii to avšak funguje jak má. Jedná se o modré šrafované potrubí, zbytek byl kreslen v Microstationu. Je nastaven drátový model nějak imlicitně pro potrubí, že se nezobrazuje dle zobrazovacího stylu?
 
Děkuji za pomoc
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 15818/Unbenannt.JPG

Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 230
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2016 v 10:46
Zkuste zkontrolovat nastavení zobrazení "modrého" potrubí - vyberte > pravé tl. myši > Edit Object Display - zde uvidíte tučně zvýrazněnou jednu reprezentaci zobrazení > dvojklikem na tuto reprezentaci se dostanete do nastavení, zde můžete zapnout/vypnout šrafu a také jí změnit na Solid. MEP objekty se vždy zobrazují podle těchto nastavení. Ostatní objekty, třeba i různá 3D tělesa i z jiných aplikací se zobrazují podle vizuálního stylu výkresu, protože se nejedná o AEC/MEP objekty AutoCADu MEP.
Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
ozzzi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.dub.2009
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ozzzi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2016 v 15:04
Děkuji za pomoc, hned co budu v práci, vyzkouším, co to udělá :)
Zpět nahoru
ozzzi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.dub.2009
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ozzzi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2016 v 09:04

Dobrý den,

aplikoval jsem to, co jste mi poradil, ale šrafy můj problém nebyl, ty jsem přidal, aby šlo vidět, o které potrubí se jedná. Potřebuji změnit vizuální styl potrubí v půdoryse tedy při pohledu shora, kde je nyní zobrazován dvoučárově /wireframe/, chci aby byl realistický jako objekty okolo, nebo koncept, to už je jedno. Při tisku totiž na papíře nejde toto potrubí skoro vidět.
Děkuji :)
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 230
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 16:23
Jak jsem již psal, objekty AEC/MEP jsou primárně řízeny podle nastavení AutoCAD MEP (obecně v Display Manager), ne podle vizuálních stylů. Standardem je odlišné nastavení zobrazení pro 3D pohledy a pro půdorysy (pohledy shora). Vizuální styly jsou aplikovány pouze v 3D pohledech. Šlo by tedy změnit nastavení zobrazení - pro pohledy horní vypnete reprezentaci Plan a zapnete reprezentaci Model viz obrázek:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 294/Výstřižek.JPG

Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 230
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 16:27
Ještě doplnění, přepnutí Plan na Model bude potřeba udělat u všech typů objektů, které používáte v projektu (Duct, Duct Fitting, Duct Flex...).
Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
ozzzi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.dub.2009
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ozzzi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2016 v 10:08
Jak se mi často stává, vše bylo trošku jinak, asi vlivem Německé verze MEP 2017, nicméně Váš popis byl více nežli pomocný. Děkuji, konečně vše šlape jak má. Ťuk ťuk ťuk. Smile 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9426:Nelze vložit výškovou kótu na podlahu v půdorysu.
Tip 9730:Vyplněná oblast Revitu mi najednou nezakrývá kresbu pod ní.
Tip 8818:Nefunguje mi otáčení DWG modelu pomocí 3D myši SpaceMouse.
Tip 1109:Jak přepnout pohled podle navoleného USS (UCS)?
Tip 5281:Rychlé zobrazení jediného podlaží budovy v Revitu.
Tip 5518:Jak převést objemové 3D těleso na drátový model?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.