Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4923 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém se zobrazením modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém se zobrazením modelu
    Zasláno: 02.lis.2016 v 14:42
Prosím poraďte, čím by mohlo být, že se model nezobrazuje správně při oddálení (odzoomování).
Začala jsem pracovat v AutoCAD Architecture 2013, vymodelovala dům pomocí knihovních prvků a i když je správně, vše na sobě sedí, v jakémkoliv isometrickém pohledu se model jevím rozházeně - kombinace vystínovaného a drátového zobrazení....vše se zobrazí správně, když si pohled hodně přiblížím, při oddálení se vše zase opticky rozsype.
Nějaký nápad? Nebo je to normální?
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 15:01
Dobry den,
pro nasi prdstavu by se urcite hodil nejaky ten PrintScreen (snimek obrazovky) :)... Rekl by, ze problem muze byt ve dvou vecech:
  1. Nejkay problem v modelu (ikdyz rikate ze neni... muze tam byt schovano spooooousta zaludnosti...)
  2. "Problem" s HardWare (a spis bych rekl, ze je to tim) - nekompatibilni graficka karta, Operacni system...?
Mozna reseni:
  1. nejdriv bych zkusil bod dva... Jinak bude asi nezbytne, abyste nam (mi) poslala model a my ho odzkousime na jinych PCs a zkusime najit chyby... zatim ale nic... ctete dal
  2. HW
    1. Jaky OS (operacni system) pouzivate?
    2. Jakou Grafickou kartu mate?
    3. Mate zapnutou Hardware Akceleraci? TOTO MUZE BYT ONO! zkuste prosim zadat prikaz _3DCONFIG (i s podtrzitkem), pak kliknete na prostredni Button v prave casti okna (neco jako Manual Tune) a v okne ktere Vam vyskoci zkontrolujte, zda mate zaskrtnue policko uplne nahore - zapnou HW Akceleraci! jestli ne, tak to zaskrtnete, potvrdte vsechno OK,OK..., a pak zkontrolujte 3D zobrazeni...???
zdravim
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 15:24
Děkuji za radu, zapnutím Hardware Akcelerace se zobrazení dost zlepšilo, ale stejně jsou ještě vidět šmouhy.
OS Windows 7, karta AMD FirePro,
printscreen nevím, jak sem vložit...asi nejde pro nováčky(?)
Model mohu případně poslat kam?

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 15:43
To vypadá skutečně jako problém grafiky - zkuste zaktualizovat driver grafické karty ve Windows.
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 15:54
Rado se stalo... :)
Ta karta asi neni buhvico ale melo by to na ni slapat...
Printscreen  na forum vlozite pres ikonku vlozit obrazek kterou ale uvidite v rozsirenem okne pro odpoved - kliknete na ikonku s diagonalni sipkou, vpravo nad oknem pro rychlou odpoved, do ktere pravdepodobne pisete, a vyskoci va nabidka rozsirena...
Model mi muzete poslat bud pres soukromou zpravu - kliknete na sipku u meho jmena a vyberte nabidku "Odeslat soukroumou zpravu", nebo poslat na forum (pro vsechny uzivatele) - opet v okne pro rozsirenou odpoved...  a nebo mi ho nahrajte na link an dropboxu:


diky a zdravim
 
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 16:03
.. a pokud pan Michl pise ze to vypada na gafiku, tak bych se (uplne seriozne) zameril i na tuto problematiku!
Vetsinou ale jde, i na dosti bidnich kartach provozovat ACA... sice to pak neni nejak zavratne rychli, ale jde to... Predpokladem je ale mit ACA "spravne " nastaven a pri modelovani pouzivat "odzkousene"triky :)
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2016 v 20:40
Posílám printscreeny zobrazení. Stejný problém i s jinou grafickou kartou (AMD Radeon). Ráda si ohledně grafiky nechám poradit.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72995/nahledy.jpg


Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2016 v 10:55
Dobry den,
tak jsem zkoumal model zaslan Lucii pres SZ a grafikou to skutecne neni... Je to jednoduchy modilek ktery by zvladnul snad kazdy PC (pokud se mu podari spustit samotny ACA) :-)

Problem je, ze par bloku, vesmes 2d zarizovaku, je vytvoreno tak, ze maji vkladaci bod 1300 km daleko! A jeden z bloku dokonce obsahuje v sobe blok vnoreny, a ten trpi timto nesvarem taky (akorat se strasne blbe ve vykrese nachazi - tim ze je "nested" :-( ).
Po jejich odstraneni a vycicteni vykresu, zobrazeni funguje perfektne!

Opraveny vykres vracim pisatelce zpet pres SZ a ta ma za domaci ukol nastudovat jak se bloky NEdelaji :-) !!!

Zdravim
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2016 v 12:14
Jste geniální, moc děkuju, ani ve snu by mě nenapadlo, že 2D čáry mohou nějak ovlivnit zobrazování 3D prvků. Bloky jsem kopírovala z nějakých starých výkresů a nijak jsem je nezkoumala.
Od teď už si budu dávat pozor.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2016 v 12:57
Neni zac, rado se stalo... A s temi bloky... neberte si to prosim osobne... kazdemu se muze stat... Dulezite je, ze ted o tom vime, a vime kam se kouknout, kdyz nam neco nefunguje!

Mejte se hezky a kdyby cokoliv dalsiho s ACA, dejte vedet!
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6975:VIPProblém s dialogem vlastností modelu zobrazení Topobase.
Tip 8036:Jak vytvořit částečný drátový model zobrazení 3D modelu?
Tip 3719:VIPJak ve Volo View zlepšit kvalitu zobrazení sestav Inventoru?
Tip 5391:Zobrazení záložek Model a Rozvržení.
Tip 8279:Přepnutí zobrazení záložek Model a Rozvržení1, Rozvržení2...
Tip 8859:Zobrazení modelu v Showcase 1:1.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.