Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3878 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vlastní špaletové okno

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vlastní špaletové okno
    Zasláno: 03.lis.2016 v 14:29
Dobrý den,
jakým způsobem si v AutoCAD Architecture vytvořím vlastní členění špaletového okna - příčle do T?
Dosud jsem používala pouze pravidelné členění pomocí muntins ve vlastnostech zobrazení, ale teď ať hledám, jak chci, nemůžu najít možnost, jak prostřední okenní příčli zkrátit, aby nešla až k hornímu rámu.
Musím vymodelovat něco podobného jako toto:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72995/spaletove_okno.jpg


Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2016 v 14:43
Na to uz okno jako nastroj nestaci... musite si pomoct nastrojem DoorWindow Assambly (Sestava oken..?)
Udelejte novy styl DWA... nadefinujte cleneni vodorovne i horizontalni tak, aby vam pricle byly vzdy uprostred (resp, tak jak potrebujete)... dostanete se k tomu ze v DWA budete mit "kriz". pak je na pravem tlacitku moznost spojit dve pole vyple (neco jako Vyplne -> zobrazit markery... a Vyplne -> Sloucit) ... a to aplikujete na horni cast...  A pak muzete jednotlivim polim priradit jednotlive objety typu Okno, podle toho, jak chcete, aby se oteviralo!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 10:57
OK, díky, oproti ArchiCadu mi tento postup přijde docela složitý, ale snad se s tím nějak sžiju.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 11:16
To je klidne mozne (Archicadem jsem nedotcen takze numim posoudit)... je to ale, jako se vsim v zivote... neco je nekdy jednodussi a neco slozitejsi... Pak to, co se nyni zda byt slozitejsi, se stane jednoduchým... 
Berte to prosim tak, ze takoveto DWA je zaklad ktery obsahuje kazda sablona ACA... pak z ni lze vyrobyt jakekoliv dalsi okno jakehokoliv cleneni... a vyhoda nastave ve chvili kdyz potrebujete neco na okne zeditovat (napr. tl. ramu) -> pak v realu poznate prednosti toho, co se na zacatku zdalo byt slozite :).

To ale urcite vite, a libi se mi vas pozitivni pristup... 
Jen tak dal!
JAsponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2016 v 11:16
Jen pro vysvětlení - AutoCAD Architecture je AutoCAD doplněný o projekční funkce. Produktem odpovídajícím ArchiCADu (a o dost rozšířenějším) je BIM aplikace Autodesk Revit.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11095:Jak si mohu nastavit vlastní klávesové zkratky v Inventoru?
Tip 1984:Jak vrátit text kóty na skutečnou (asociativní) hodnotu?
Tip 5706:Víceznakové příkazové zkratky (aliasy) - příkazový řádek v Inventoru.
Tip 4141:Po instalaci Design Acceleratoru se změní původní okno prohlížeče sestavy.
Tip 8667:Nová materiálová knihovna Inventoru 2013.
Tip 3885:Jak nastavit barevný přechod v pozadí pracovního okna AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.