Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2485 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

idw vs dwg

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milos88 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milos88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: idw vs dwg
    Zasláno: 07.lis.2016 v 14:53
Ahojte,
Máme dilemu ohľadom ukladania výkresov v Inventore. Je lepšie využívať
klasické idw, alebo inventor dwg. Máme v tom zmätok a chceli by sme si to zjednotiť.
Má ukladanie do inventorovskeho dwg nejake výhody oproti bežnému idw?

Ďakujem
Miloš
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2016 v 14:58
Žádné podstatné výhody/nevýhody tam nejsou - DWG výkres můžete rovnou otevřít v AutoCADu, což může být v řadě případů výhoda (nepotřebujete Inventor). DWG soubory bývají oproti IDW někdy větší, ale neplatí to ve všech případech.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2016 v 15:47
Možná kecám,
ale já raději ukládám v idw protože mohu pracovat a upravovat model i výkres který mě zůstává.Pokud udělám změnu nemusím tvořit celý nový výkrea ,ale jen upravím a podle potřeby vytisknu v PDF nebo pro  výpalky uložím i  dwg.Ale pokud udělám změnu v modelu tak se změna v dwg nezmění a musím znovu ukládat.
  Emil
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2016 v 18:53
V tom se IDW a DWG nijak neliší.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 08:28
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

V tom se IDW a DWG nijak neliší.
Teď nerozumím. DWG se tedy taky aktualizuje automaticky, při změně modelu??
Příspěvek výše mluví o něčem jiném a já měl za to, že SW se chová právě tak (po změně modelu dwg soubor přeukládám). Díky za vysvětlení.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 09:31
Chování DWG a IDW při aktualizaci modelu se nijak neliší - obojí jsou výkresové pohledy, automaticky aktualizované při změně modelu. Pro aktualizaci je potřeba je otevřít.
 
Nemyslíte Export DWG pro AutoCAD? http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5670
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 09:41
Ano, to jsem myslel. Uteklo mi to při psaní, omlouvám se.
 
Jde o to, že při práci v Inventoru nativně ukládáme výkresy jako IDW. Někdy ovšem musíme poslat výkres kolegům, kteří Inventor nemají - mají pouze samotný Autocad, někdy i jen LT. V těchto případech exportujeme pomocí fce "ulož kopii jako DWG". Ovšem při změně modelu (vč. IDW výkresu, prostě zdroje) provádíme export do DWG vždy znovu. Lze toto nějak vyladit?
Jako s třešničkou se někdy setkávám s požadavkem na uložení DWG do starší verze (např. pro ACAD 2014). Řešíme ručně. Lze automatizovat??
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 09:45
Ano, to by tedy možná byla výhoda ukládání výkresů rovnou do DWG - mohli byste je poskytovat přímo, bez potřeby exportu/kopie. Verze DWG se dá volit - viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor Profesional 2016
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 09:52
Dobrý den.
Zkusil jste na ty exporty použít "Plánovač úloh"? Tam jde vybrat více souborů a změnou INI souboru lze i nastavit jiné možnosti exportu, jako např. verzi. Vytvořenou úlohu pak jde spustit opakovaně.
Mašek
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 09:52
Děkuji.
Změnu formátu vím. Nevěděl jsem o sjednocení DWG pro Inventor/ACAD. Vyzkoušíme.
Lze navíc nějak nastavit ukládání verze DWG? např. pro 2014.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 09:57
Původně odeslal(a) masa1 masa1 napsal(a):

Dobrý den.
Zkusil jste na ty exporty použít "Plánovač úloh"? Tam jde vybrat více souborů a změnou INI souboru lze i nastavit jiné možnosti exportu, jako např. verzi. Vytvořenou úlohu pak jde spustit opakovaně.
Požadavky na starší verzi DWG naštěstí nejsou moc časté. O plánovači úloh vím, zde jsem jej nepoužil - obvykle se jedná o přeuložení jednoho až několika málo souborů. Není to problém, ovšem bylo by to příjemné vylepšení.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 10:27
Jde nastavit i ukládání jak idw tak i DXF či DXG naráz přes makro:)< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
Jan ŠKROBÁČEK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 35
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan ŠKROBÁČEK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 10:50
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Chování DWG a IDW při aktualizaci modelu se nijak neliší - obojí jsou výkresové pohledy, automaticky aktualizované při změně modelu. Pro aktualizaci je potřeba je otevřít.
 
Nemyslíte Export DWG pro AutoCAD? http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5670
 
Dobrý den pane Michl, ta aktualizace po znovu otevření funguje pouze v AutoCADu Mechanical, nebo také i v obyčejném "velkém" AutoCADu ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2016 v 12:06
DWG můžete otevřít i v obyčejném AutoCADu, AutoCADu LT nebo DWG TrueView. Na aktualizaci změn z 3D ale potřebujete Inventor.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Elfenbein Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 01.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Elfenbein Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2016 v 08:41
Ještě jednu výhodu má šablona dwg v inventoru. A to je, že tam jdou kopírovat bloky z inventoru. Ty pak můžete vkládat do výkresu.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 773
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2016 v 08:50
Původně odeslal(a) Elfenbein Elfenbein napsal(a):

Ještě jednu výhodu má šablona dwg v inventoru. A to je, že tam jdou kopírovat bloky z inventoru. Ty pak můžete vkládat do výkresu.


Môžete to trošku vysvetliť, trebárs na  nejakom príklade?
vďaka
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Elfenbein Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 01.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Elfenbein Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 09:56
Ve výkresu ve stromě je položka Bloky aplikace AutoCAD. Dáte pravé tlačítko -> Importovat Blok. Pak vyberete soubor s požadovaným blokem a vyberete konkrétní blok. Ten se jednak vloží do výkresu dwg Inventoru, druhaak se zařadí mezi bloky a můžete ho znovu vkládat.
Používají to firmy, které chtějí stejné razítko v Autokedu a Inventoru. Jsou to ale jen bloky s výzvou, takže se připravíte o výhody vkládání parametrů z modelu do razítka.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 6844:VIPDávkový převod IDW souborů na AutoCAD DWG2007 nebo DWG2004.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.