Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6047 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozbalení hladiny textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ny156 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.úno.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2012
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ny156 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozbalení hladiny textu
    Zasláno: 10.lis.2016 v 00:32
Ahoj, prosím o nápovědu. Mám projekt a potřebuji si upravit styl exportu. Vše se mi daří až na text (popis místností) který je v jedné hladině ale jsou tam dvě barvy. Když nastavím styl pro konkrétní barvu kterou je označená hladina, tak na výstupu se nic nezmění. Jsou tam dva texty a každý je jinou barvou. Text 1 - 140, text 2 - 150 ale hladina ve které jsou texty je 240. Je nějaká možnost změnit všechny texty nebo nastavit styl pro tuhle konkrétní hladinu?

Děkuji
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2016 v 07:56
Dobrý den, nastavte všem textům barva - DleHlad, ve vlastnostech (spustíte CTRL+1). Jednička je na hlavní klávesnici ne na numerické.

Jak označíte všechny texty na hladině? Použijte příkaz SELECTSIMILAR a na příkazovém řádku si můžete nastavit co se bude brát jako podobný objekt.
Zpět nahoru
ny156 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.úno.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2012
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ny156 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 13:39
Moc děkuji za radu ale stejně se mi to nedaří změnit :(
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1080
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 14:11
Původně odeslal(a) ny156 ny156 napsal(a):

... Je nějaká možnost změnit všechny texty nebo nastavit styl pro tuhle konkrétní hladinu?
...

Jistě, naučte se používat STB! STB je přesně to, co potřebujete, přiřadíte styl hladině, nikoliv barvě. 
STB vám sice na začátku dá trochu víc práce než CTB, ale ve výsledku je to mnohem jednodušší a pohodlnější a rychlejší než CTB.

Mimochodem, jestli to je jak říkáte, tak prostě váš CTB styl přiřaďte oboum barvám, respektive třem (pokud je tedy máte JENOM v těch textech). Barvě jaká je přiřazena hladině, a oboum 140 a 150
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 14:44
Původně odeslal(a) ny156 ny156 napsal(a):

... Když nastavím styl pro konkrétní barvu kterou je označená hladina, tak na výstupu se nic nezmění. ...


Co myslíte tím "výstupem"? Tisk, export do PDF nebo něco jiného?

=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6810:VIPExport z Inventoru do DWG pro AutoCAD - hladiny, kóty, texty, typy čar (modelspace).
Tip 4310:Rychlé rozbalení stromu projektů.
Tip 3915:K čemu slouží napínáček v titulku některých dialogů Inventoru?
Tip 6750:Nefunguje mi výběr textu ve výkresu.
Tip 10564:Jak vyhledávat ve stromu nastavení projektu Plant3D.
Tip 4564:Jak změnit tloušťku čar symbolů AutoCADu Mechanical.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.