Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4811 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nevedomosti, problémy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nevedomosti, problémy
    Zasláno: 11.lis.2016 v 18:00
Potreboval by som dať niekde vytlačit zostavny vykres o veľkosti A3 ramček vo vykrese mam o rozmeroch 290x420, som vám schopny poslať subor aby ste videli presne ako to vyzera, lenže neviem ako to dať vykresliť alebo ako do pdf najskvor aby mi to niekde v papiernictve alebo niekde vytlačili, potreboval by som nieaky návod ako všetko nastaviť aby mi to dokazali niekde vytlačiť idealne by to bolo v pdf 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2016 v 19:01
Příkaz PLOT - v něm zvolíte vše co potřebujete - typ tiskárny (u vás tedy asi "DWG to PDF"), formát papíru, co vykreslit (přesně Okno), měřítko (1:1 nebo 1:jednotky), atd.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2016 v 12:13
Díky skusim to urobiť

Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2016 v 12:28
takto to potrebujem mať na vykrese aj stym ramčekom
http://www.imgup.cz/image/LLyr
podľa radoch a čitania na nete, takto to nastavím
a takto mi to urobí

 za každu pomoc som vďačný

Zpět nahoru
Viktor Porubský Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 06.čvc.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor2016
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Viktor Porubský Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2016 v 13:00
Pošlite prosím váš výkres vo formáte .dwg. Skúsim sa na to pozrieť.
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2016 v 14:14
Zdravím, viděl bych to na měřítko "Přizpůsobit do plochy",
případně i: "Centrovat výkres"
 
290x420 je rozměr už papíru - tisknutelná plocha je menší
 
Ondřej
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2016 v 20:18

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 73156/IMG_20161114_201503.jpg


Připojené souborydwguploads/73156/vyrobny_vykres_hnacieho_hriadel_s_oz.dwg
--- vkyres
je tam aj fotka ↑

Upravil vrabcakSK - 14.lis.2016 v 20:55
Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2016 v 20:22
te okraje su z pravej strany 7mm ostatne 10mm
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 07:52
Dobré ráno,
chyba je už rámeček 420x290 .... ten by měl být o požadované okraje menší oproti papíru, či dle normy.
Vy máte v podstatě papír. Bud si udělejte třeba 7 ekvidistantu v netisknutelné hladině a "okno" pro tisk zadávejte přes ni, nebo používat normovaný "jiný" rámečky ....
 
 
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 16:31
Pane, vyzera to tak asik ako by malo... napisali by ste mi návod ako ste to urobil ? Len čo som čital niekde som začul že to nieako treba robiť v rozvržení a nie v modele...
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 08:12
Dobré ráno,
 
v modelu by měl být model či geometrie, zbytek ideálně (kóty, popisky, rámečky, razítka, ....) v rozvržení.
Pokud to máte takto (v model), už bych to nechal, v příloze je i s rozvržením - jen zoom na objekt (netisknutý rámeček).
Tisk v MODEL nastaven na "okno" netisknutý rámeček .... , měřítko přizpůsobit (není to 1:1), centrovat.
Tisk v ROZVRŽENÍ nastaven na rozvržení, 1:1 .....
 
 
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 15:46
už som tomu celkom pochopil ďakujem :)
Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2016 v 19:26
Hm... problém... každy rozmer o 1mm menži než ma byť podľa mierky a okraje niesu podľa mojich prestav ako to mam upraviť
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2016 v 07:34
Dobrý den,

v nastavení plotru, tiskárny si nastavte nulové okraje u používaného papíru a při tisku z AutoCADu nebo PDF nedávejte „Přizpůsobit do plochy“. Tím se vyhnete úpravě měřítka v závislosti na velikosti okrajů papíru.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/ACAD_Nastaveveni_okraju_upr_w.png


PepaR
Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2016 v 16:14
aha, diky skusim to
Zpět nahoru
vrabcakSK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.lis.2016
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD 2018,AutoCAD Mechanical 2018,Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vrabcakSK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2016 v 19:36
vyskušal som to nepomohlo to... 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5507:VIPDetekce problémů aplikace Autoloader.
Tip 11133:VIPChyba: chybná DXF skupina: (10)
Tip 306:Problém se zápisem na HP CD-RW 8100 pod Win98
Tip 11166:VIPNesprávná instalace Language Pack v PrDS - problém v instalaci Inventoru 2017 R2, R3
Tip 9964:VIPHavárie při aktivaci CAD aplikace - ad32lw.exe
Tip 6975:VIPProblém s dialogem vlastností modelu zobrazení Topobase.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.