Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6150 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vložený blok má jinou velikost

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vložený blok má jinou velikost
    Zasláno: 15.lis.2016 v 09:23
U některých výkresů se stává, když vložím blok ze souboru přes příkaz "VLOŽ", že vložený blok má jinou velikost. Není změněno měřítko vložení bloku, ale je už předefinovaný blok. Jednotky v obou souborech jsou stejné.
Pokud takto vložím blok do prázdného výkresu a pak jej překopíruji přes schránku, tak je velikost správná.
To by nebylo ještě nejhorší, ale u takového výkresu se to děje i když si chci zkopírovat rozvržení přes "DesignCenter" a mám tam rámeček jako blok.
Čím by to mohlo být? Je nějaká proměnná, která takhle mění velkost vkládaných bloků?
Ty podivné výkresy jsem nevytvářel já, ale dostal jako nějaký podklad.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 10:23
Zkuste sesouladit jednotky příkazem -DWGUNITS
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 10:25
Ty jsou stejné. Kdyby byly jiné, tak se blok vloží v jiném měřítku, ale v tomto případě se zvětší vše přímo v bloku.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 10:37
Máte sladěné jednotky v Options/User Preferences? Source/Target units...
Měřítko bude stejné, ale celé se to přeškáluje.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16653
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 10:44
Asi jinak nastavené zdrojové a cílové jednotky - viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 10:56
Bohužel problém není v proměnných INSUNITS (výchozí jednotky), INSUNITSDEFSOURCE (zdrojové jednotky) a INSUNITSDEFTARGET (cílové jednotky). Možná je řešení až ve VIP tipu, ale ten si bohužel nemohu zobrazit.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 11:53
No, vyčepal jste možnosti... takže zkoušejte, nebo postněte promazaný výkres a jeden prokazatelně problémový blok. Někdy jen pomůžou čerstvé oči.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 12:04
xTS je původní promazaná dispozice, do které jsem chtěl vložit blok. Teď tam je blok ve správné velikosti daný přes schránku. Blok SGB_such_630_nahoru_pudx je kopie původního bloku.
Momentálně používám AutoCAD 2013

Připojené souborydwguploads/2271/xTS.dwg


Připojené souborydwguploads/2271/SGB_such_630_nahoru_pudx.dwg
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 12:26
Když projedu váš blok -dwgunits, pak to ukazuje FEET. Takže buď to změňte na mm, nebo to nechte a spusťte -dwgunits v novém výkresu a tam dejte, že nechcete měnit měřítko při vkládání. V obou případech to funguje.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 13:18
Děkuji, toto je to správné řešení. Tak o tomto jsem nevěděl, že jsou ještě ve výkresu druhé skryté jednotky.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4884:VIPChybné měřítko (jednotky) vkládaných bloků v Civil3D.
Tip 4580:Proč mi AutoCAD 2006 a vyšší vkládá bloky v jiném měřítku.
Tip 2606:VIPVkládaný blok je 39x menší než by měl být.
Tip 2426:Jak přebarvit blok vložený do výkresu?
Tip 626:Potřebujete přidat atribut do bloku a chcete přitom zachovat existující již vložené bloky?
Tip 4732:Nastavení měřítka (velikosti) modelových bloků (textů) na výkresový prostor.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.