Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2164 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Změna uchopovacího bodu pro vkládaný objekt

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
remeedios Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.led.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2015 - studentská verze
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace remeedios Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna uchopovacího bodu pro vkládaný objekt
    Zasláno: 15.lis.2016 v 11:42
Zdravím, potřebuju radu. kde můžu nastavit v jakém místě se mi bude uchopovat objekt (třeba kružnice) při vkládání? Když ji zkopíruju a chci znovu vložit vždy se mi automaticky uchopuje v levém dolním rohu, ale potřebuji ji uchopit ve středu. U bloků tohle normálně nastavím, ale tady u tohoto nevím kde. díky moc! :)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 11:47
Naučil jsem se vždycky kopírovat s basepointem Ctrl+Shift+C  SKOPIEREF (_COPYBASE)
Druhá možnost je, jestli jste klikací, tak kliknout levým a hned pravým tl. do nějakého uzlu a dát příkaz Kopie. 
Nebo existují i nějaká hoover menu, defaultě bývají zapnutá, že stačí nad tím uzlem vyčkat s kurzorem... ale já vždycky dopuručuju tuto featuru vypnout, má drobátko nežádoucí vedlejší účinky.


Upravil johny - 15.lis.2016 v 11:50
Zpět nahoru
karel.m Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.pro.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 47
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace karel.m Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2016 v 11:56
Zdravím, předpokládám že se vám jedná o zkopírování a vkládání z jednoho výkresu do druhého.
Je to jednoduché "vložit" potom co se vám zobrazí třeba kružnice a na příkazovém řádku vidíte pouze výzvu " určete vkládací bod" napište "R" enter a poté vyberte jiný uchopovacíbod.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3039:Natočení bloku vkládaného pomocí palety nástrojů.
Tip 3651:AutoCAD 2004 použije v rozích MText objektu nové uchopovací body. Jak je vypnout?
Tip 6745:Jak měnit měřítko objektu vkládaného ze schránky (ctrl+v)?
Tip 5161:Přepínání uchopovacích bodů "pod" kurzorem.
Tip 10796:Jak vytvořím v rodině poznámky text, jehož pozici je možné parametricky ovládat?
Tip 8720:Chyba: Extrémně malé měřítko ignorováno.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.