Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6997 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Propojení textu Autocadu - Automatický edit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kupiska Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Online
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Propojení textu Autocadu - Automatický edit
    Zasláno: 16.lis.2016 v 10:04
Ahoj,

prosím o radu. Rád bych si propojil textová pole tak, abych mohl text přepsat kdekoliv na výkrese a provedla se mi změna komplexně na celém výkrese. Dám raději příklad: pokud v razítku změním textové pole např. názevu akce, tak bych potřeboval aby se změna provedla u všech razítek najednou a nemusel bych ručně přepisovat každé razítko.  Zkoušel jsem utilitu LinkText - u té musí být bohužel jeden zdrojový text který je možno přepisovat a změna se projeví ve všech následujících textech - což je nepraktické. Děkuji za radu. Smile
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 697
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 10:17
Dobry den,
tec utilit asi bude vicero (napr. RTEXT v express tools-ech)... AutoCAD ale na toto nastroj ma a je to Sada Listu (SheetSet)... Na zacatku se nepolekejte, vypada to mozna trochu slozity... obsahuje to ale i jine moznosti, na ktere byste casem prisel, a ktere se Vam urcite budou hodit!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Online
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 10:35
Dobrý den,

rtext využívá pouze jednoho zdrojového souboru ? takže pokud bych text změnil v jednom výkrese, změní se mi komplexně v dalších nebo se mýlím ? ... sadu listů jsem zatím nikdy nevyužíval - musím kouknout na nějaký návod. Ale není sada listů řešení pouze pro razítko ? byl bych rád pokud bych v řezu změnil například frakci, aby se mi změnila všude. Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16542
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 11:05
Sada listů je nejvhodnější řešení - pole se dá použít v jakémkoliv textu. RText je trochu riskantní pro předávání - proxy objekty, prohlížeče....
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Online
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 11:41
Děkuji za návod. Teď už jen nastudovat použití sady listů :)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2016 v 14:11
Dobrý den,

ta sada listů je moc fajn, jen si prosím dejte pozor, pokud byste měla otevřené dvě sady listů. V tom případě se totiž občas stalo, že informace, která náležela sadě A se přepsala do sady B.

Návod jak sadu listů použít pro razítka výkresu najdete např. i zde: AutoCAD ve stavební praxi, 5. díl.
PepaR
Zpět nahoru
kupiska Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 27.čvc.2016
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Online
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kupiska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.lis.2016 v 07:07
Děkuji za upozornění a poslání odkazu na návod :) hned se na to o víkendu vrhnu ! :-) DěkujiSmile
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7492:Automatický překlad textů v AutoCADu Electrical.
Tip 5548:Propojení tabulky/výkazu v AutoCAD s externí databází.
Tip 9424:Automatické propojení textů ve výkresu AutoCADu.
Tip 11379:VIPPropojení AutoCAD Mechanical a Inventoru (chyba: Nelze inicializovat podpůrné knihovny)
Tip 32:Chyba Cannot find Shell program v příkazu Mtext nebo Edit Mtext
Tip 9920:Text propojený s pohledem ve výkresu Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.