Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
milos88 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 28.led.2012 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 173 |
![]() Zasláno: 16.lis.2016 v 10:58 |
Zdravim,
Už dlhši čas som v inventore nepoužival polovičný rez u rotačnej súčasti, (jedna polovica pohľad, druha rez. ). Môžte mi poradiť kde sa to nastavuje? Vďaka. |
|
Miloš
|
|
![]() |
|
Jiri.Dostal ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 03.bře.2011 Lokalita: ČR (PL) Používám: INV 2021, MCAD 2021, Vault 2021 Pro Stav: Offline Bodů: 483 |
![]() |
Na toto se mi docela osvědčil částečný řez.
Lze jasně definovat oblast řezu i jeho "hloubka".
|
|
![]() |
|
mr.chain ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.kvě.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: Inventor2015,CadKey,Vault Professional Stav: Offline Bodů: 140 |
![]() |
S verzí 2016 se to osvědčovat přestalo, protože stačí v pohledu s částečným řezem něco smazat (značku drsnosti, sváru, kótu) a náčrt částečného řezu se rozvazbí, takže to začalo být k ničemu.
|
|
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Jak je o s tím rozvazbením náčrtu? Mě se to chování replikovat nepodařilo.
1) Vytvořil jsem pohled ze součásti 2) Vytvořil jsem náčrt pro částečný řez včetně vazeb 3) Vytvořil jsem částečný řez 4) Přidával jsem a mazal kóty, drsnosti, ... A nic :(
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Taky mi to funguje jak má.chybu bych viděl maximálně v postupu.
|
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
![]() |
U mě taky vše v pořádku. Důležité (nebo spíš pro úplnost): Vazby je třeba udělat k entitě, která v tom náčrtu zůstává. Pokud např. zavazbím na díru a tuto vymažu, vazby se ztratí
|
|
![]() |
|
emanuel1200 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Stačí udělat řez přes střed a nemusí se tvořit náčrt částečný řez.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.kvě.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: Inventor2015,CadKey,Vault Professional Stav: Offline Bodů: 140 |
![]() |
Postup fungoval od verze 2009 až do verze 2015 bez problému. Ve 2016 se mi to prostě rozvazbuje. Pro lepší představu jsem přiložil video. Upravil mr.chain - 24.lis.2016 v 11:03 |
|
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak co dělám špatně?
|
|
|
|
![]() |
|
emanuel1200 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Dobrý den,
tvořím konstrukci přes rámo vé konstrukce a nedaří se spoje vytvořit pod úkosem 45 st.Stále to je na tupo ,nebo přesazené.Jde to nějak nastavit: Dík Emil |
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Máte pravdu. Ale nesouvisí to s přidáváním a odebíráním značek, ale s tím, že některé promítnuté hrany se nezachovají v náčrtu pohledu.
Stačí promítnout některé hrany do náčrtu, ukončit ho, znovu editovat a hrany chybí. To pak následně vede ke ztrátě kót a vazeb. Předáme to na Autodesk, ať se na to podívají. EDIT 1 No jo, ale teď jsem testoval to samé na 2015 a chová se to úplně stejně. Včetně ztráty kót. Takže možná už je tam ta chyba podstatně déle.
Upravil Navara - 26.lis.2016 v 11:31 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Je to možný, že když jsem přecházel ze 2012 na 2015, tak jsem si toho nevšiml.
Prozatím to řeším tak, že nevazbím k odvozeným hranám, ale k jejich koncovým bodům. Ty se většinou neztrácí. |
|
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.