Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6358 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

polovicny rez

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milos88 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milos88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: polovicny rez
    Zasláno: 16.lis.2016 v 10:58
Zdravim,
Už dlhši čas som v inventore nepoužival polovičný rez u rotačnej súčasti, (jedna polovica pohľad, druha rez. ). Môžte mi poradiť kde sa to nastavuje?
Vďaka.
Miloš
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 441
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 11:31
Na toto se mi docela osvědčil částečný řez.
Lze jasně definovat oblast řezu i jeho "hloubka".
Zpět nahoru
mr.chain Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 13.kvě.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015,CadKey,Vault Professional
Stav: Offline
Bodů: 140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mr.chain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2016 v 18:03
S verzí 2016 se to osvědčovat přestalo, protože stačí v pohledu s částečným řezem něco smazat (značku drsnosti, sváru, kótu) a náčrt částečného řezu se rozvazbí, takže to začalo být k ničemu.
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 847
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.lis.2016 v 17:27
Jak je o s tím rozvazbením náčrtu? Mě se to chování replikovat nepodařilo.
1) Vytvořil jsem pohled ze součásti
2) Vytvořil jsem náčrt pro částečný řez včetně vazeb
3) Vytvořil jsem částečný řez
4) Přidával jsem a mazal kóty, drsnosti, ...
A nic :(
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1205
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2016 v 00:07
Taky mi to funguje jak má.chybu bych viděl maximálně v postupu.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 439
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2016 v 08:23

U mě taky vše v pořádku.

Důležité (nebo spíš pro úplnost): Vazby je třeba udělat k entitě, která v tom náčrtu zůstává. Pokud např. zavazbím na díru a tuto vymažu, vazby se ztratí
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2016 v 22:59
Stačí udělat řez přes střed a nemusí se tvořit náčrt částečný řez.
Zpět nahoru
mr.chain Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 13.kvě.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015,CadKey,Vault Professional
Stav: Offline
Bodů: 140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mr.chain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 09:03
Původně odeslal(a) maiklss maiklss napsal(a):

Taky mi to funguje jak má.chybu bych viděl maximálně v postupu.


Postup fungoval od verze 2009 až do verze 2015 bez problému. Ve 2016 se mi to prostě rozvazbuje.

Pro lepší představu jsem přiložil video.


Připojené souboryraruploads/16347/problem_castecny_rez.rar



Upravil mr.chain - 24.lis.2016 v 11:03
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
Zpět nahoru
mr.chain Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 13.kvě.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015,CadKey,Vault Professional
Stav: Offline
Bodů: 140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mr.chain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 13:06
Tak co dělám špatně?
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 17:46
Dobrý den,
tvořím konstrukci přes rámo vé konstrukce a nedaří se spoje vytvořit pod úkosem 45 st.Stále to je na tupo ,nebo přesazené.Jde to nějak nastavit:


Dík Emil
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 847
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2016 v 11:23
Máte pravdu. Ale nesouvisí to s přidáváním a odebíráním značek, ale s tím, že některé promítnuté hrany se nezachovají v náčrtu pohledu.
Stačí promítnout některé hrany do náčrtu, ukončit ho, znovu editovat a hrany chybí. To pak následně vede ke ztrátě kót a vazeb.
Předáme to na Autodesk, ať se na to podívají.
 
EDIT 1
No jo, ale teď jsem testoval to samé na 2015 a chová se to úplně stejně. Včetně ztráty kót. Takže možná už je tam ta chyba podstatně déle.


Upravil Navara - 26.lis.2016 v 11:31
Zpět nahoru
mr.chain Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 13.kvě.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015,CadKey,Vault Professional
Stav: Offline
Bodů: 140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mr.chain Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 12:47
Je to možný, že když jsem přecházel ze 2012 na 2015, tak jsem si toho nevšiml.
Prozatím to řeším tak, že nevazbím k odvozeným hranám, ale k jejich koncovým bodům. Ty se většinou neztrácí.
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.