Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5068 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

měřítka poznámek vs. xref

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: měřítka poznámek vs. xref
    Zasláno: 21.lis.2016 v 13:32
Dobrý den všem
Dosud nám fungovalo, že jsme si ve výkresu A nastavili potřebná měřítka poznámek a po připojení k výkresu B jako xref se texty poznámek i ve výkresu B chovaly mravně a přepínaly se podle aktuálně nastaveného měřítka. (samozřejmě dotyčná měřítka byla nastavena i ve výkresu B)
Teď se jeden výkres takto nechová, velikosti textu se podle změny měřítka nepřepínají ...
Jaká "vrata od stodoly" (tj. proměnnou, nastavení, apod) přehlížím ??

Díky

PS. Civil 2017 / win 10


J. Mantlík

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 13:55
Dobry den,
Asi vam na ty vrata primo neukazu... neslo by (nebylo by rychlejsi) zkopirovat vsechno z vykresu nefunkcniho na funkcni sablonu a "Ulozit jako..."?

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 14:01
Díky za odpověď
Nebylo ...
Jedná se o "jinak prázdný" soubor (šablona Acadiso.dwt) se dvěma vloženými xrefy (texty jsou jen v jednom)
J. Mantlík

Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 15:35
Dobrý den, při změně měřítka

a) musí mít objekty přiřazena příslušná měřítka, aby se zobrazily správně
b) musí být zapnuto automatické přidávání měřítek (takové modré mitsubishi vpravo dole - annoautoscale)
c) je zapnuté zobrazování poznámek vždy (annoallvisible = 1 )

zkuste experimentovat s tímto...
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 15:48
Dobrý den
ad a) ano, mají
ad b) ano, zapnuto
ad c) ano je nastaveno

Upřesňuji, bylo nastaveno akontrolováno již před dotazem do fora
J. Mantlík

Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2016 v 17:26
Hmm, jestli to jsou texty, tak musím pátrat po nějaké proměnné...

Můžete mi na HD poslat ten výkres? Zkusím to u sebe ...

***
Kdyby se nejednalo o texty, ale třeba o COGO body 
(které nemají vidět značku ale pouze popis a tváří se tak na první pohled jako text)

tak je to chování v pořádku, protože jejich velikost je řízena stylem.

Pokud jde o texty, tak mě aktuálně nic nenapadá... Zkusme ten HD pošlete fungující a nefungující výkres
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2016 v 16:24
Poslal bych, ale nebyl čas a kolegové to nějak vyřešili (obešli)

Objevil se ale podobný problém, jen přenesený do rozvržení
Mám katastr jako samostatný soubor, kde nic jiného není a v něm čísla parcel jako poznámky s měřítkem 1:500 a 1:200. V tomto souboru je měřítka chovají mravně
Tento katastr připojím jako xref k jinému souboru, kde jsou nastavena stejná měřítka poznámek
V rozvržení je pro výřez nastaveno měřítko poznámky 1:500 - a nic ... žádná parcelní čísla tam nejsou

Všechna nastavení prověřena 4 očima (včetně těch výše uvedených), žádná hladina není vypnuta, měřítka existují ...
Něco zas nevidíme, ale co?


J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10284:Popisky Civilu 3D a měřítka.
Tip 6749:Hustota šrafur nezávislá na měřítku vykreslení.
Tip 5794:Zobrazený typ čáry nezohledňuje měřítko poznámky.
Tip 6986:Neošetřená výjimka: Index je mimo hranice pole v seznamu měřítek
Tip 6900:Jak vytvořit trvale symetrický výkres?
Tip 5719:Jak objektu rychle změnit vlastnost "poznámka"?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.