Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4386 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozpiska vers. Kusovník

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozpiska vers. Kusovník
    Zasláno: 23.lis.2016 v 10:02
Dobrý den,

prosím Vás o radu...

Dospěla jsem do bodu, kdy potřebuji dokončit výkres.

V sestavě mám v rozpisce údaje jednotlivých součástí, které potřebuji nějakým způsobem dostat i do kusovníku ve výkrese. Jak to provedu?

Ve výkrese jsem zadala cestu příslušné sestavy, ze které potřebuji daný výkres vyrobit. Nicméně v kusovníku mám stále jen základní věci jako číslo, počet, název součásti, ale všechny ty další údaje (jde mi zejména o rozměr, který mám v rozpisce ve sloupci pojmenovaném "Rozměr" zadán parametrem...) jsou kde? Kudy je tam akutně "napchám"? :-)

Děkuji mnohokrát.
Leňa
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1221
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 10:33

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10604/kusovník_2016-11-23_10-33-27.JPG

< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 10:54
Děkuji mnohokrát, těch dotazů bude asi průběžně více.

Teprvá se učím a nikdo v mém okolí v tomto programu neumí ani čárku.

L.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1221
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 11:01
Od toho je tohle forum:) < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 13:08
Prosím, prosím...kde dělám chybu?!

U další tvorby v sestavě se mi nedaří zadat data tak, aby se mi v iVlastnostech načetly rozměry z parametrů...????


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 71151/Bez_názvu_2016-11-24_13-08-09.jpg

Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 13:20
Dobrý den,

parametry je nutné nejprve vyexportovat do iVlastností. 


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 60409/export_parametru.png



Pokud by jste měla zájem o školení můžete se na nás obrátit.

S pozdravem

Klimeš
Zpět nahoru
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 14:15
Děkuji.

Zájem by sice byl...ale...

Jednodenní individuální kurz jsem již měla, nicméně viděla jsem program jak se říká "poprvé" a všechno si bohužel nezapamatovala...

Mohu se ještě zeptat, zda je možno a jak u vkládání pohledů a řezů do výkresu nastavit vlastní měřítko než-li přednastavené?
Potřebuji často "něco mezi" (přeloženo do našich podmínek - meřítko takové, abych se s výkresem vešla na A4 a zároveň byl ještě čitelný...1:15; 1:25...atp.) nebo třeba u ilustračního obrázku s popiskama i bez měřítka?

Zpět nahoru
raspi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.úno.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 187
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace raspi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2016 v 15:52
Ve vlastnostech příslušného pohledu stačí ručně přepsat měřítko na teoreticky cokoliv, např: 1,25:25,4
Zpět nahoru
Léňovo Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.zář.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Léňovo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 15:24
Prosím Vás další drobnou radu ke vší spokojenosti...

Potřebuji omezit počet desetinných míst (v rozpisce u položky rozměr)...viz obr.

Prosím, kde se to dělá? Pro naše účely bohatě stačí 1des.místo...

Děkuji! Léna
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 71151/Bez_názvu3.jpg

Zpět nahoru
Viktor Porubský Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 06.čvc.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor2016
Stav: Offline
Bodů: 36
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Viktor Porubský Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 15:45
Dobrý deň, 

Počet desatinných miest jednotlivých parametrov nastavíte cez formát užívateľských vlastností v parametroch:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63773/nastavenie_desatinnych_miest.JPG


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10288:VIPJak hromadně exportovat rozpisky z IDW/DWG souborů do XLS?
Tip 2421:VIPJak rozdělit dlouhou rozpisku Inventoru na dva listy?
Tip 2830:VIPJak zobrazit hmotnost sestavy v .IDW výkresu Inventoru?
Tip 4451:Kusovník vs. rozpiska, novinky kusovníku v Inventoru 10.
Tip 6536:VIPJak upravit popisy profilů v kusovníku AutoCADu Mechanical?
Tip 3455:VIPChyba při exportu kusovníku: Položka nebyla v kolekci nalezena.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,671 sekund.