Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5390 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pokos dvou různých profilů v generátoru rámů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jackobec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.lis.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad Mechanical2017, Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jackobec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pokos dvou různých profilů v generátoru rámů
    Zasláno: 23.lis.2016 v 13:00
Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo poradit s pokosem dvou různě širokých profilů? Mám vytvořenou řídící křivku, která mi udává délku a úhel napojení profilů. Jelikož jsou profily různě široké, stane se mi při použití automatického pokosu, že se mi profily spojí pod špatným úhlem. viz obr. Potřeboval bych aby byl úhel stejný a poté by na sebe pasovaly i drážky v horních částech profilů. Zároveň bych potřeboval, aby se mi tento úhel automaticky měnil při změně řídící křivky. (jako tomu je při spojení stejných profilů) Moc děkuji za pomoc. Jakub

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 73412/profily.gif

Jakub
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 13:43
Dobrý den,

neřešilo by Váš problém zatržítko - Rozpůlit pokos?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/rozpulit_pokos.JPG


Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
jackobec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.lis.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad Mechanical2017, Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jackobec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 13:49
To právě bohužel udělá správný úhel, přesně jak bych potřeboval, ale zase to odtrhne vrchní hranu profilu od řídící křivky a drážky na sebe opět nenavazují.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 73412/profil2.png

 
Jakub
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 14:15
hmm, zkoušel jsem si to a chová se mi to stejně. 
Stejně blbě :-)

Napadá mě jedině si vždy do obou profilů přes Odvodit vložit soubor s řídící křivku. Z řídící křivky definovat střední rovinu a touto rovinou pomocí Rozdělit oříznout profil.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1238
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 14:17
Zde je ukázka snad správného řešení:) 


Připojené souboryzipuploads/10604/Pokus.zip
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
jackobec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.lis.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad Mechanical2017, Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jackobec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 14:29
Pavel Šimůnek- Moc nevím jak to udělat přes to Odvodit. Díky

maiklss - Takto to je stejně jako to mám. Na každém profilu je jiný úhel. Potřeboval bych to viz obr.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 73412/profil3.gif

Jakub
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1238
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 14:38

Připojené souboryzipuploads/10604/Pokus2.zip
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
jackobec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.lis.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad Mechanical2017, Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jackobec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 14:41
Přesně tak. A při změně úhlu řídící křivky se automaticky změní i tento úhel?
Jakub
Zpět nahoru
jackobec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.lis.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad Mechanical2017, Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jackobec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 14:45
Jo promin, já už se podíval i do toho zdrojového .ipt. Takže vytvořit si tu pomocnou rovinu už v něm a bude závislá na tom úhlu. Děkuju
Jakub
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1238
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 14:45
Ano< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 14:49
Tak přes to odvodit to moc nejde. 
Tak jsem zkoušel jiný postup a něž jsem to sem napsal tak už koukám že ten samý postup poradil maiklss :-)))
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1238
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 15:36
Ještě by to šlo  řešit  jiným způsobem, ale ted už nejsem u pc. Možná večer.
To je celý INVENTOR vše jde  udělat více způsoby:)
Zpět nahoru
jackobec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.lis.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad Mechanical2017, Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jackobec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 15:42
Moc díky. Takto je to je to úplně super. 
Jakub
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1238
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2016 v 17:54
Neni zač, když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5123:VIPNastavení vlastního adresáře pro Frame Generator.
Tip 6207:Příručka k Frame Generator Customization Tool.
Tip 5856:Přidání vlastních profilů do Generátoru rámů v Inventoru 2008.
Tip 5763:Může dřevěné obložení stěny obtékat okno do stěny vložené?
Tip 4571:Nedaří se mi přidat profil v modulu Frame Generator.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.