Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5799 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

ecscad - GRID a měřítko

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ecscad - GRID a měřítko
    Zasláno: 25.lis.2016 v 07:23
AutoCAD ecscad 2014 R2, HotFix 2, síťový
Kreslím elektroinstalaci a z důvodu kreslení 1:1 v mm mám nastavené měřítko výkresu 1:200. Standardní hodnota GRID je 5 (rozteč kroku a mřížky). Protože v ecscadu se kreslí v "kroku", je pochopitelně takovýto krok velmi malý a nastavuji ho na hodnotu 500. Tuto hodnotu (500) si ale ecscad nepamatuje a musím ji neustále nastavovat, což je otravné (ecscad totiž při každé činnosti, která nesouvisí s kreslením, zavírá listy). V projektu tento implicitní rastr nastavit nejde, protože je vyžadována hodnota 0,01-99.
Nějaké nápady jak nastavit rastr u výkresů trvale?
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16657
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 10:29
Proměnná GRIDUNIT je uložená ve výkresu, takže je to asi otázka šablony.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2016 v 11:04
Šablonu jsem načetl do holého ACADu, nastavil GRIDUNIT na 500,500 a uložil, ukončil ACAD.
Znova spustil holý ACAD, načetl šablonu, napsal GRIDUNIT a ... hodnota byla 500,500, takže OK.

Spustím ecscad, načtu výkres a ... *píp*

jiné řešení?
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Michal Brlica Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 17.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michal Brlica Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2016 v 09:57
Hodnota GRIDUNIT je omezena v projektu v rozmezí 0.01 až 99. Toto omezení je nastaveno v souboru desc.pro, který je uložen v projektové složce _Internal.
Hodnotu omezení v ASCII textu neměňte, nebude to fungovat. Nastavení hodnoty vyšší než 99 v šabloně výkresu nebude zohledněno.

Zkuste si změnit hodnotu SNAPUNIT, hodnota není omezena. Při každém znovuotevření výkresu se hodnota nastaví na původní hodnotu. Pokud by nastavení vyhovovalo, vytvořte si nové menu s nastavením požadovaným hodnot.


Michal
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8908:AutoCAD ecscad 2013 nezobrazuje logo v razítku.
Tip 7705:Načtení projektů Eplan do AutoCAD ecscad.
Tip 9432:Jak spustit ECSCAD jako holý AutoCAD?
Tip 8083:Vestavěný překladač - vícejazyčné popisky v AutoCADu ecscad.
Tip 10313:Postup nastavení licence aplikace ECSCAD
Tip 10131:Jak do ECSCADu načíst projekt z E-CADů nebo z EPLAN 5?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.