Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6305 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Sestava bere moc RAM

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Sestava bere moc RAM
    Zasláno: 27.lis.2016 v 11:38
Zdravím,

dostal jsem od kolegy sestavu a poněkud mi to bere dost RAMky. Obdobnou sestavu projekt jsem dělál dva roky zpátky a nebyl s tím problém.

Je tam cca 170 dílu, každy dělany jako samostatný part (nic z obsahoveho centra a pod).
Moje sestava brala tak 1 -1,5 GB ramky, velikost hlavního .iam 600kb. U kolegy je sestava 6MB, struktura stromu obdobny, použiti pod sestav, složek. Jenže při práci na kolegově sestavě mi to začně po pul hodině brát přes 2GB ramky, a pokusavat.

Vyhodil jsem adaptivitu u třech součásti u ostatních jsem to nenašel. A trošku pomohlo.

Zatím to řeším vypnutím a zapnutím inventoru co cca 30min... ale je to trošku otravne.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1192
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.lis.2016 v 20:49
Nejsou některé díly dělané z podkladů DXF či DWG?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 07:23
Dobrý den.
Píšete, že sestava od kolegy je obdobná Vaší z dřívějška. Na objem dat má být ale 10x větší (600kB / 6MB). Co způsobilo ten nárůst??
Možná to souvisí s Vaším problémem, zkusil bych to zjistit.
Zdravím.
Radek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16457
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 08:02
Objem IAM souboru může narůst také zapnutím Express režimu (nevysvětluje však tu RAM).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 08:41
Dxf ani DWG tam neni. Jen ipt a 3 igs importy.

Express režim taky není.

Navíc velikost sestavy se měni... od cca 1mb po 4mb (když jsem vyhodil adaptivitu tak to kleslo).

Poskladál jsem si tu sestavu znova a velikost ta sama.

Všimnul jsem si že kolega má složitě nakreslené díly místo 4 náčrtu, 5 vysunutí (u mě) má 11 náčrtu 9 vysunutí, 3 reliefy a pak odstranit plochu a posunout plochu. Ale velikost ipt suboru je obdobna rzdíl v několika (max desítkách) kb.

Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 365
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 09:01
170 dielov nieje ziadna velka zostava, vyskusajte vypnut vsetky importy IGs, alebo skontrolujte ich velkosti. U nas ich premodeluvavame a nahradzame modelmi INV.
Peter Rumisch

Inv.2016
Productstream Professional Pro 2011

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 772
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 10:43
Pekny den,
ja som doteraz nikdy nepouzil v inventore IGES prvok...vzdy to bola katastrofa - neskutocne to komplikovalo celu zostavu a zabijalo HW. Vzdy som to riesil tak ze som dodavatelovi pilil usi aby urobil export do STEPu, alebo som si to radsej pracne vymodeloval priamo v Inventore...
Odporucam skusit export do STEPU a pouzit ten...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 365
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 10:51
Lubo, aj step modely modelujeme znova. Problemom je mnozstvo ploch, ktore importovane diely maju a tie treba eliminovat.
Peter Rumisch

Inv.2016
Productstream Professional Pro 2011

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 772
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 10:55
Ano, vy robite obrovske zostavy, verim ze to ma zmysel...
Ja robim vacsinou kusovky, takze pokym dokazem akceptovat mieru spomalenia masiny, tak sa mi neoplati vyrabat pracne nativne formaty...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 13:38
Iges byly dodaný do sestavy později.

Zatím to řeším tak že pracuji jen s několika díly  a u zbytku mám vypnutou viditelnost.


Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 365
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.lis.2016 v 13:56
vypinat vyditelnost, pomoze iba ciastocne. Treba ist na uroven potlacenia dielu (fyzicky), neviem  v ceskom INV pomenovanie. Prikladam Obrazok. Treba si vytvorit vlastene pohlady a s nimi pracovat.Mozno myslime to iste
 
 
 
 
  
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 324/Unbenannt.JPG

Peter Rumisch

Inv.2016
Productstream Professional Pro 2011

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 08:13
jojo, taky bych to viděl na ty igesy nebo stepy. 
Prostě jak to je import tak je to tragický. 
Už se mi stalo že mi 16GB RAM nestačilo :-)

Jinak to vypnutí viditelnosti na RAMku nepomůže, nemělo by se to tolik sekat při otáčení s modelem atd.
Na snížení RAMky musíte použít funkci Vypnout - pak se nenačítá do paměti

Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 14:24
Aha.

Iges, step si ce muže způsobit vytížení ram.
Rumish díky za radu, někdy vyzkouším.

Ale to pořád neřeší proč je rozdíl mezi sestavami iam.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 14:54
No pokud máte na mysli rozdíl sestav ve velikosti souboru to bude nejspíš jak psal pan Michl. Nepoužíváte u té větší sestavy Expresní režim? 
http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2017/CSY/?guid=GUID-34C9AE4C-EDA7-4E46-AD51-3383A67FF1B9

Pokud je aktivován expresní režim tak se geometrie ukládá přímo do souboru sestavy. Proto je větší.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 14:58
No pravě že ne to mě taky prvně napadlo. Ale ta byla puvodně zpnuta u sestav nad 500 dílu a ted je kompletně vypnuta.

Ted to asi 650kb a po každem uložení je jinak velká (mezi 600 - 1200) kb.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10013:VIPVýjimka: Kontrola paměťové brány se nezdařila, malá volná paměť
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 5901:VIPOkamžité otevření velké sestavy Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.