Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4269 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kompozitní těleso

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dweeb Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.zář.2013
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dweeb Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kompozitní těleso
    Zasláno: 30.lis.2016 v 12:08
Zdravím, prosím o pomoc.
Mám importovaný STEP, ale ať se snažím, jak se snažím, těleso je stále kompozitní a nemůžu ho dále upravovat.
Mohl by někdo poradit, jak z kompozitního udělat těleso s objemem?
Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2016 v 12:14
Dobrý den,

někdy je problém v tom, že je součást poškozena. Jinak by měl pomoci příkaz sešít.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 60409/povrchy_sešít.png


Zpět nahoru
dweeb Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.zář.2013
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dweeb Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2016 v 14:39
Bohužel i když dám Kopírovat objekt - výstup - vytvořit nový - plochy, tak následně vytvořené plochy nejdou sešít.
Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2016 v 14:50
Bylo by možné daný step přiložit např. přes náš Helpdesk ?
Zpět nahoru
dweeb Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.zář.2013
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dweeb Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 07:26
Na helpdesk nemám registraci, ale tady je kdyžtak step ke stažení.
Jedná se mi čistě o karoserii, z které bych rád vytvořil těleso, které bude možné dále upravovat.

http://leteckaposta.cz/888380956

Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 08:23
No v kompozitním modelu jsem chyby ale jde to předělat na model,< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zatim mi to funguje přes Zvětšení
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10604/zvetseni.JPG

Jednotlivé plochy si zvetším a vzniknou mi tělesa různých částí a nebo jedna celá karoserie
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
dweeb Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.zář.2013
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dweeb Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 11:28
Děkuji. U pár ploch je problém, ale už mám alespoň nějaký základ, s kterým se dá pracovat.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2016 v 11:32
Problém tam je už někde v tom kompozitním tělese. Zkoušel jsem diagnostiku pak opravu a následně sešití ale bez zdárného konce.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Martin Madaj Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
FDS 2016, Simulation Mechanical 2016, In-CAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 274
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin Madaj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2016 v 09:41
Dobrý den,
chyby na takových tělesech mohou být různé a nelze bohužel říci univerzální postup opravy. Obecně ale platí, že je možné v Inventoru využití prostředí oprav a v něm zkusit model opravit automaticky, dosti často ale bude nutné přistoupit k ručním zásahům do modelu. Alternativně je možné použít na opravu SimStudio Tools, které je ale dostupné v rámci Autodesk Simulation Mechanical (http://www.cadstudio.cz/prod/simulation-mechanical.asp).

S pozdravem
Martin Madaj.
M.M.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 796
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2016 v 10:53
Nevím, k čemu to chcete převádět na těleso. Pro účely vizualizace to stačí v plochách s vypnutou průhledností.
Pokud byste na to chtěl dělat například formu, tak se to nechá obrábět podle ploch a pro 3D tisk to stačí převést na STL.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/20161202-01.png

 
 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7098:Jak načíst sestavu SolidWorks jako součást do Inventoru?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,891 sekund.