Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5195 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Ukládání do projektu, Inventor 2017

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
paiman Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.pro.2015
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2014, Inventor2014
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace paiman Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Ukládání do projektu, Inventor 2017
    Zasláno: 15.pro.2016 v 09:04
V práci běžně používáme Inventory 2014-2015.

Každou novou zakázku začínáme vytvořením nového projektu, ve kterém otevřeme soubor stp. od zákazníka. Step se při uložení automaticky ukládá do vytvořené složky aktivního projektu, ve složce inventor v počítači. Další práce s modelem a vytvářené výkresy se také ukládají do této složky projektu.

S novou verzí Inventoru 2017 pracujeme stejně, ale všechno se ukládá do složky na firemním serveru, ze které byl step otevřen. Chceme docílit toho aby se step otevřený z jiného adresáře (firemního serveru) dal automaticky uložit do aktivního projektu. Nová verze programu umožňuje funkci uložit jako, ale i po změnění adresáře pro uložení souboru (př. do PC složka Inventor) se soubor uloží do aktuálního umístění souboru step.

Bohužel jsme nikde nenašli cestu jak inventor nastavit aby pracoval jako předchozí verze. Standardní nastavení neumožňuje změnu cesty uložení.

Děkuji za odpovědi.





Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2016 v 09:40
Dobrý den,
 
V Inventoru 2017 jsou určité změny vzhledem k modulu AnyCAD. V předchozích verzích bylo možné v projektovém souboru nastavit, kam se převedené soubory ukládají.
 
V dialogovém panelu pro import je možné v dolní části nastavit cestu pro uložení. Je ale možné, že cesta na firemní server není v projektovém souboru a tak Inventor použije cestu projektu.
 
Máte práva zápisu do složky na foremní server?
 
Doporučoval bych pro otevírání a ukládání souborů Inventoru používat jen cesty projektu.


Upravil Lubomír Polesný - 15.pro.2016 v 09:49
Lubomír Polesný

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
paiman Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.pro.2015
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2014, Inventor2014
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace paiman Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2016 v 09:54
Děkuji za odpověď.

Něco takového jsme si mysleli. Jen jsme se potřebovali ujistit že nová verze pracuje trochu jinak než ty předchozí.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 1282:Jak vytvořit v Inventoru AVI animaci s rozumnou velikostí souboru?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.