Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5606 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkres z FDS

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 333
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkres z FDS
    Zasláno: 21.pro.2016 v 09:03
Dobrý den,
ve Factory Design Suite 2014 jsem v Autocadu vytvořil půdorys budovy včetně sloupů a do něj naskládal z knihovny komponenty. Provedl jsem synchronizaci do Inventoru (zde byly vidět komponenty i půdorys budovy).
Pak jsem vytvořil výkresový soubor a do něj vložil pohledy. V pohledech však byly vidět pouze komponenty, obrys půdorysu budovy včetně sloupů tam však vidět není. Takový výkres pak není plnohodnotný. Zbývá pouze možnost vytvořit výkres z Autocadu, ale pouze půdorys.
Je možno při tvorbě výkresu v Inventoru něco nastavit, aby tam byly vidět i obrysy budovy?
Děkuji za informaci.
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2016 v 11:02
S FDS nemám zkušenosti, ale napadá mě, není ten půdorys "jen" náčrt (není to objemové těleso)? Pokud ano, do výkresového pohledu se náčrty normálně nezobrazují (promítají se hrany těles), ale je možné náčrt do výkresu zahrnout:
 
V prohlížeči najít příslušnou součást s náčrtem a pod pravým myšítkem je volba "Získat náčrty modelu", pak najít potřebný náčrt, volba "Zahrnout" - náčrt musí být v součásti nastaven jako "sdílený".
 
Tak to funguje v PDS.
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 333
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2016 v 13:06
V FDS to funguje trochu jinak. V Inventoru ve stromu prohlížeče sestavy je navíc jedna položka původem z Autocadu (označena ikonou Autocadu s řetízkem) a lze v ní vypínat a zapínat autocadovské hladiny, takže co bylo původně vytvořeno v Autocadu lze zviditelnit nebo naopak. Kdežto v prohlížeči výkresu už tato položka není (jsou tam pouze inventorovské položky) a nelze tedy zviditelnit to, co bylo vytvořeno v Autocadu. 
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.pro.2016 v 07:17
A není to vymyšleno tak, že výkresy jsou v AutoCADu a model v Inventoru a proto výkres v Invenotru již není potřeba dělat, tzn. s přenášením AutoCADových entit se u výkresu Inventoru vůbec nepočítá, protože již existuje v AutoCADu?
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 333
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.pro.2016 v 07:26
Nevím jak je to vymyšleno, ale v Autocadu lze vytvořit pouze výkres půdorysu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9539:3D model z AutoCADu Architecture se v Inventoru (FDS) jeví jako drátový.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.