Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4306 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Veľké množstvo štítkov

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
geniuss Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.zář.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
inventor
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace geniuss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Veľké množstvo štítkov
    Zasláno: 03.led.2017 v 20:35
Dobrý deň prajem.

Vedel by mi niekto poradiť ako v Inventore nakresliť veľké množstvo štítkov ktoré sa budú vypalovať z plechu na plazme alebo lasery, ale ktoré majú rôzne poradové čísla? napr. A-001, A-002, A-003.............A-200.
Nechce sa mi ručne prepisovať čísla od 1 do 200 pri skopírovaní jedného štítku.

Dopredu veľmi ďakujem.

Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2017 v 21:15
To se už tady párkrát řešilo ale stejně každý ten štítek bude jiný výrobek.
Na plazmě se bude muset každý štítkek zvlášť programovat.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 425
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2017 v 07:51
Jak píše maiklss, každý štítek bude samostatný výrobek. Ta jednotlivá čísla tam stejně někdo musí "nabouchat".
Pokud děláte podobné série štítků často, dá se nějaké "pomáhátko" naprogramovat (iLogic, makro apod.).
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2017 v 09:13
Spíš bych šel cestou  že čísla budu  programovat až na laseru či jiném značícím zařízení. Tam bych  řešil možnost naprogramování textu< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 798
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2017 v 09:28
To co píše Maiklss má svojí logiku a pokud ty modely skutečně nepotřebujete, tak je to asi nejschůdnější cesta.
Jinak se takový generátor dá jednoduše udělat pomocí iLogicu - viz:
 


Upravil Vladimír Michl - 04.led.2017 v 09:45
Zpět nahoru
geniuss Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.zář.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
inventor
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace geniuss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2017 v 21:46
dakujem za rady.
takze to budem musieť riešiť kus po kuse kedze iLogic aj makrá su mimo mna.

este raz vdaka
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1119
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2017 v 07:04
Pokud si to děláte sami, tak ano. Pokud to zadáváte do externí spolupráce, domluvte se. Já jsem to řešil před nedávnem a zadal jsem jenom tvar štítku, velikost písma a číselnou řadu, kterou potřebuji vypálit (u mne to byla čísla od 1 do 60). V externí firmě si to vyřešili sami, protože součástí řídícího systému jejich laserové vypalovačky je možnost zadání čísel.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 425
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2017 v 07:32
Původně odeslal(a) geniuss geniuss napsal(a):

dakujem za rady.
takze to budem musieť riešiť kus po kuse kedze iLogic aj makrá su mimo mna.

este raz vdaka
 
Nic programovat nemusíte, pánové z Cad Studia to provedli za Vás, viz tip: http://www.cadforum.cz/cadforum/stitky-s-poradovymi-cisly-sestava-ocislovanych-stitku-tip11243
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2017 v 07:43
Původně odeslal(a) Mrázek Mrázek napsal(a):

Pokud si to děláte sami, tak ano. Pokud to zadáváte do externí spolupráce, domluvte se. Já jsem to řešil před nedávnem a zadal jsem jenom tvar štítku, velikost písma a číselnou řadu, kterou potřebuji vypálit (u mne to byla čísla od 1 do 60). V externí firmě si to vyřešili sami, protože součástí řídícího systému jejich laserové vypalovačky je možnost zadání čísel.
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Přesně tak by to mělo být. Ta mašina může mít možnost popisování výrobních čísel 1-XXX  dle mě stačí určit místo textu  a zarovnání
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11243:Štítky s pořadovými čísly - sestava očíslovaných štítků pro vypalování.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,719 sekund.