Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1859 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Bricscad nekompatibilita

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hanzalek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.led.2017
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Bricscad
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hanzalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Bricscad nekompatibilita
    Zasláno: 04.led.2017 v 15:56
Pouzival jsem Autocad ve verzi 2015 a ted jsem poridil Bricscad. Chtel jsem usetrit ale nevim jestli jsem udelal dobre. Mam problem ze nektere vykresy po nacteni vypadaji jinak nez v Autocadu. nektere zpusobuji pad Bricscadu a cele je to vyrazne pomalejsi. Nemate nekdo podobnou zkusenost?
Zpět nahoru
Bartuše Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.dub.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bartuše Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2017 v 16:06
Před rokem jsme udělali stejnou zkušenost. Vrátili jsme se k AutoCADu LT. Kooperanti si navíc stěžovali na naše verze DWG souborů.
Zpět nahoru
OPlavek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.pro.2004
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad,Revit
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace OPlavek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2017 v 16:51
BricsCAD, IntelliCAD, ZwCAD, ProgeCAD, to je pořád totéž, mají plno tvrzení o kompatibilitě a výsledek je dost hrůza. Kdyby všechno to úsilí okopírovat AutoCAD věnovali vývoji něčeho nového, už z toho mohl být slušný CAD. Když okopíruju cizí projekt, taky nebudu za nepřekonatelného hrdinu.
Zpět nahoru
Hanzalek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.led.2017
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Bricscad
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hanzalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 09:20
Diky, zda se ze jsem pekne naletel.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 09:45
Dobrý den,
zatím jsem útokům na využívání alternativ oficiálního AutoCADu od Autodesku zdatně odolával a s odkazem na kompatibilitu a bezproblémovost s oficiálním DWG formátem jsem, zůstal věrný LTéčku.
Nicméně současná cenová politika pronájmů mě čím dál víc odrazuje od používání produktů Autodesku.
Navíc se dnes začíná stále častěji objevovat otázka BIMu... pro profesi elektro - slaboproud je nasazení Revitu docela diskutabilní, podpora této profese je podle mě nulová a roční poplatek za využití je nepřiměřený.
Pokukoval jsem i po konkurenci a zaujal mě DDS-CAD elektro. Uživatelsky mi to přijde výrazně přívětivější oproti Revitu. Cena sice není nejnižší, nicméně je to jednorázová platba a nejsem nucen nějakému placení každoročního výpalného v podobě pronájmu SW.
Otázkou opět zůstává kompatibilita DWG formátu. Nemá někdo s DDS-CADem elektro nějakou zkušenost?
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Bartuše Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.dub.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bartuše Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 11:59
Konkrétní zkušenost nemám, ale u DDS-CADu píšou že používají OpenDWG, takže DWG kompatibilní nebude. Ale nebála bych se tolik kompatibility s DWG jako spíš s Revitem. To DWG se dá obejít, můžete poslat DXF a to funguje skoro vždycky. Ale objevují se projekty kde se spolupracuje přímo na Revit modelech. A co tam?

Mně při pořizování zajímá cena, takže jedno velké výpalné mi připadá horší než opakované malé výpalné.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 12:14
Já jsem se zkoušel obousměrné použití DWG souboru a na žádnou zásadní nekompatibilitu jsem nenarazil. Možná je to tím, že pro moji profesi to nejsou zas tak velké složitosti.
Ohledně funkčnosti a způsobu kreslení se člověk oproti ACADu musí smířit s tím, že je to SW z rodiny ArchiCADu a tudíž, by se na pár věcí muselo navykat. V LTéčku jsem si zvyknul na drobnosti, které DDS nemá (možná zatím), a je to tak trošku krok zpátky. Ale co není dne, může být zítra.
Co se týká přenosu formátu v rámci BIM, tak je uváděno ...... DDS-CAD jako první evropský výrobce software pro TZB dosáhl certifikace pro výměnu dat IFC2x3 CV2.0 MEP Export
V případě Revitu mi ta platba za roční pronájem nepřijde zrovna nejmenší :-( I když DDS-CAD stojí cca 2x tolik, tak je to stále přijatelnější varianta, než každý rok platit tu nemalou částku.
 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1720
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 12:52
Pro mne je velice důležité to, že když jednou zaplatím za verzi jako dříve, tak mi zůstala.
Teď, když je u většiny produktů pouze pronájem, může nastat problém v tom „dojdou peníze, dojde licence a vracím se o 20 let k rýsovacímu prknu“.
Bohužel tuto politiku výpalného začíná využívat čím dál tím víc firem.
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 101
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 08:58
Původně odeslal(a) Machacek Machacek napsal(a):

Cena sice není nejnižší, nicméně je to jednorázová platba a nejsem nucen nějakému placení každoročního výpalného v podobě pronájmu SW.
Cha cha cha :-)
Výpalné platíte i u software, kde si licenci koupíte.
Pokud chcete stále udržovat aktuální verze, tak se neustálému placení nikdy nevyhnete (krom freeware).

Původně odeslal(a) Machacek Machacek napsal(a):

Nemá někdo s DDS-CADem elektro nějakou zkušenost?
Zatím vše funguje jak má, s načítáním DWG problém zatím nebyl. Editovat DWG příliš netřeba, samotné kreslení probíhá v engine DDS. S DWG jsem tam na problémy zatím nenarazil, naopak dost bojuju s uživatelsky nepříznivou prací s databázemi (např. v porovnání s ePLANem, kde je to velmi pohodlné). Ale jiná alternativa pro BIM elektro asi není, Revit je pro elektro totální nesmysl.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1238
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 10:49
Jenže to výpalné je extremně vysoké.Kdyby se dala licnece koupit třeba za 200 000 a platit ročné 40 000 za aktualizace je to OK ale ty sumy za pronájem jsou dost velké.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 11:09
Jen pro upřesnění, takhle to ale vychází, protože - třeba v horizontu 10 let - by to představovalo:
 
200 + 10x40 = 600 tis.
 
a teď to vychází - aktuální stav cen (třeba Revit):
 
0 + 10x60 = 600 tis.
 
(nepočítám úroky, cenu peněz)
 
Porovnání nákladů v obou modelech licencování je též na http://www.cadstudio.cz/pronajem.asp
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1238
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 11:25
No třeba tady ano ale když se jedná o  sady Product design suit tak už to tak pěkné není.
Když vezmu  sitovou verzy na 10 let tak ta vyhodnost je ta tam, < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 12:01
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Jen pro upřesnění, takhle to ale vychází, protože - třeba v horizontu 10 let - by to představovalo:
 
200 + 10x40 = 600 tis.
 
a teď to vychází - aktuální stav cen (třeba Revit):
 
0 + 10x60 = 600 tis.
 
(nepočítám úroky, cenu peněz)
 
Porovnání nákladů v obou modelech licencování je též na http://www.cadstudio.cz/pronajem.asp



Nojo, ale v prvním případě máte v rukách aspoň krabici a ve druhém případě nic.
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 12:03
Hezký článek ohledně těch cenových politik :-)
Na tyto stránky jsem se již díval právě s ohledem na hledání vhodného SW pro projekci elektro.
 
Co se týká toho DDS, tak musím říct, že jsem měl zkušební verzi, relativně lehce jsem se v SW zorientoval a byl jsem schopen něco tvořit. Na netu je dost videí, která přibližují práci s DDSkem, vlastní manuál k tomu je hodně strohý a nepoužitelný. Samozřejmě si člověk musí zvyknou na rozdílnosti oproti LTéčku, v některých věcech mi to s DDSkem připadá jako krok zpátky (do pravěku). Ale asi jde jenom o zvyk. A taky podpora pro profesi slaboproudu je skoro nepoužitelná a člověk by si musel nejdřív připravit pracovní prostředí, knihovny, bloky značek (nejsou zohledněny ČSN), ....
 
Když jsem zkoušel Revit, tak jsem ho otevřel, párkrát kliknul a zase zavřel, protože jsem nebyl schopen udělat vůbec nic. :-( Bez úvodního školení tady člověk neudělá vůbec nic.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 12:10
Co se týká cen...
 
Přemýšlet na začátku každého roku o tom, že musím nejdřív vydělat cca 60k, moc na optimismu nepřidá. Projekty profesantů bohužel nejsou placeny tak jako projekty stavařů. 
 
Z mého pohledu mi přijde lepší mít nějakou krabici se SW a dokud to jde, tak používat zakoupenou licenci. Těch pár vylepšení, které každý rok přijdou, ani za ty platby nestojí. Navíc, jak tady již bylo zmíněno, mnoho profesantů ani žádné upgrady neprovádí. Standardně naše projekty z LT2017 ukládám do verze 2000, protože by je někteří ani neotevřely.
 
Pro upřesnění jsem si dohledal aktuální cenu DDSka a je 85k + 18k/ rok (pokud člověk chce připlatit podporu s průběžným upgrade.
 
Vždycky jsem byl zastáncem AutoCADu, ale nepřiměřené finanční požadavky Autodesku mě bohužel nutí zabývat se kacířskými myšlenkami o odchodu ke konkurenci.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Bartuše Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.dub.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bartuše Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 12:18
No jo, ale k jaké? Bricscad a různé čínské kopie už jsme si prošli, ty určitě ne. DDS-CAD zase není pro klasickou stavařinu a vidím teď kolem dost projektů, na kterých se spolupracuje rovnou v Revitu. Taky jde o knihovny a o to mít se koho zeptat, když něco nevím.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 12:27
Konkurencí Autodesku pro stavařinu je ArchiCAD. Do portfolia výrobce patří i právě DDSko pro profese MEP. Uvádět odkazy na konkurenci tady nebudu, ale strýček Google Vám napoví ;-)
Podpora pro tyto SW tady je standardní ... telefon, e-mail, a zkoušel jsem i nápovědu přes TeamViewer. Funguje to.
Jediné co mě odrazuje, že podpora pro moji profesi není 100%. A pak jsou tady obavy z té kompatibility ve formátu DWG. Ale u toho DDSka by to snad problém být neměl.
 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2017 v 13:00
Nesleduji ceny přesně, ale pro Product Design Suite by měl platit ten první graf cenového porovnání ze stránky Pronájem, takže pronájem prvních 7 let levnější, po 7 letech dražší.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 440:Po spuštění AutoSketche v NT se objeví modrá obrazovka.
Tip 353:Chyba "Unhandled Access Violation reading C0000005 (access violation)"
Tip 352:Chyba Error: Assertion failed in file OPMUI.CPP při instalaci 3D Studia VIZ R3.
Tip 11101:Náhodné bliknutí (svislé posunutí) obsahu okna AutoCADu)
Tip 10981:Blikající ukotvené palety.
Tip 9502:AutoCAD havaruje s APPCRASH v modulu AdApplicationFrame.dll.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,719 sekund.