Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4479 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Alternativa pro přístup přes DDE

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
KoTy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.bře.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT 2007
Stav: Offline
Bodů: 47
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoTy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Alternativa pro přístup přes DDE
    Zasláno: 12.led.2017 v 12:13
Ahoj,

prosím je tu někdo kdo by mě poradil jestli existuje nějaké alternativa k přístupu přes DDE pro LT

nyní mám v excelu v VBA toto:

channelNumber = Application.DDEInitiate("AutoCAD LT.DDE", "System")
Application.DDEExecute channelNumber, Chr(27) & Chr(27)

jenže po migraci na systém Windows10 se mě stává a začíná to být spíše pravidlo, že se mi skript sekne hned na prvním řádku a pomůže jen restatr. Tak nějak jsem vypozoroval, že se to nestane když prvně spustím excel a poté až CAD. Proto hledám nějakou alternativu. Tak nějak tuším že DDE je už vykopávka.
Takže jsem hledal a našel něco takového
Do referencí jsem si zadal AutoCAD Library a v kódu jsem si napsal.
Dim ACD_ap As AcadApplication
Set ACD_ap = CreateObject("AutoCAD.Application")

jenže mě to napsalo, že se objekt neudělal zkoušel jsem i "AutoCAD.Application LT"
Ale stále nic.

No tak jsem bádal dál a dočetl se že pro LT nelze využívat ActveX

Tak se tedy ptám zda je tomu tak a zda tedy neexistuje nějaká jiná varianta.

Děkuji 

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16699
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 13:30
Ano, DDE je trochu zastaralý mechanismus, ale pro LT není jiná možnost přímého řízení, verze LT nemá programovací API. V plném AutoCADu není problém použít CreateObject nebo jiných mechanismus řízení.
 
Čeho chcete dosáhnout? Třeba by byla i jiná cesta.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
KoTy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.bře.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT 2007
Stav: Offline
Bodů: 47
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoTy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 14:20
Děkuji, alespoň nemusím dál hledat.
Jiná varianta asi nepůjde, v excelu mám výpočty a do autokedu pak vkládám vásledky, nebo na základě seznamu souřadnic a jejich parametrů vkládám donuty v různých hladinách. takže pomocí dde vkládám přímo na příkazový řádek příkazy

Děkuji za ochotu
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16699
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 14:58
Zvažte třeba generování skriptů (.scr).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2312:Jak otevírat DWG výkresy poklepáním v jediném okně AutoCADu?
Tip 5182:VIPPokročilá nastavení Vault/Productstream serveru.
Tip 10610:Jaká rizika hrozí při kopírování Civil objektů přes Schránku?
Tip 8300:Jak změnit barvu popisek osnovy?
Tip 4584:Jak funguje přístup na Subscription Center z menu nových CAD aplikací?
Tip 6619:VIPPokročilé klávesové zkratky nejen pro AutoCAD (alternativa k AutoHook)


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,496 sekund.