Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
KoTy ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.bře.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCADLT 2007 Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() Zasláno: 12.led.2017 v 12:13 |
Ahoj,
prosím je tu někdo kdo by mě poradil jestli existuje nějaké alternativa k přístupu přes DDE pro LT nyní mám v excelu v VBA toto: channelNumber = Application.DDEInitiate("AutoCAD LT.DDE", "System") Application.DDEExecute channelNumber, Chr(27) & Chr(27) jenže po migraci na systém Windows10 se mě stává a začíná to být spíše pravidlo, že se mi skript sekne hned na prvním řádku a pomůže jen restatr. Tak nějak jsem vypozoroval, že se to nestane když prvně spustím excel a poté až CAD. Proto hledám nějakou alternativu. Tak nějak tuším že DDE je už vykopávka. Takže jsem hledal a našel něco takového Do referencí jsem si zadal AutoCAD Library a v kódu jsem si napsal. Dim ACD_ap As AcadApplication Set ACD_ap = CreateObject("AutoCAD.Application") jenže mě to napsalo, že se objekt neudělal zkoušel jsem i "AutoCAD.Application LT" Ale stále nic. No tak jsem bádal dál a dočetl se že pro LT nelze využívat ActveX Tak se tedy ptám zda je tomu tak a zda tedy neexistuje nějaká jiná varianta. Děkuji |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21891 |
![]() |
Ano, DDE je trochu zastaralý mechanismus, ale pro LT není jiná možnost přímého řízení, verze LT nemá programovací API. V plném AutoCADu není problém použít CreateObject nebo jiných mechanismus řízení.
Čeho chcete dosáhnout? Třeba by byla i jiná cesta.
|
|
![]() |
|
KoTy ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.bře.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCADLT 2007 Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() |
Děkuji, alespoň nemusím dál hledat.
Jiná varianta asi nepůjde, v excelu mám výpočty a do autokedu pak vkládám vásledky, nebo na základě seznamu souřadnic a jejich parametrů vkládám donuty v různých hladinách. takže pomocí dde vkládám přímo na příkazový řádek příkazy Děkuji za ochotu
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21891 |
![]() |
Zvažte třeba generování skriptů (.scr).
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,387 sekund.