Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4489 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Fusion 360 - simulace

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Fusion 360 - simulace
    Zasláno: 16.led.2017 v 17:48
Dobrý den,

jsou někde dostupné podklady k simulacím ve Fusion 360?

Přímo ve Fusion jsou příklady, ale nepříšel jsem jak je zprovoznit.

Děkuji
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2017 v 19:43
Základní informace jsou v nápovědě Fusion 360 - simulace. Doporučujeme rovněž náš lednový webinář k simulacím, součást série postupně představující jednotlivé části Fusion 360:

Upravil Vladimír Michl - 16.led.2017 v 19:46
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2017 v 09:23
Na napovědu jsem zapomněl. Projdu si to.

Webinář jsem zaregistroval, určitě se podivám.

Ale ted jsem narazil na tři věci.

1, Jde nějak sdílet simulaci?
2, Jdou smazat automatické kontakty?
3, Při simulaci mi výsledek ukázal průník těles viz screen.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 36556/Průnik.png




Průník je mezi Táhlem mini a tahlém.  A potom mezi táhlem mini a polokouli.

Zde model: http://a360.co/2jZS0Sd
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Martin Madaj Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
FDS 2016, Simulation Mechanical 2016, In-CAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 274
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin Madaj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2017 v 08:19
Dobrý den,

Ad 1. Např. přímo ve Fusion 360 se přepněte do prostředí Model a následně z nabídky File (vlevo nahoře) vyberte Share – Share Public Link. Po vygenerovaného odkazu do prohlížeče se otevře okno s modelem na stránkách A360 a na levém okraji stránky bude tříčtvrteční kruh s označením Simulation. Tam se pak nachází přehled dostupných simulací, a pokud si některou vyberete, zobrazí se Vám její výsledky.

Ad 2. Automatické kontakty je možné pouze potlačit (Suppress) přes Contacts – Manage Contacts.

Ad 3. Těžko posoudit, jak máte nastaveny kontakty (v modelu, který jste nasdílel ke stažení, je jenom geometrie), ale zkuste se nejprve podívat na posunutí v reálném měřítku (1:1) – jaká je velikost posunutí? Dochází k penetracím i v tomto případě?

S pozdravem
Martin Madaj.

M.M.
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2017 v 17:03
Ad 1. Už se mi to zobrazuje. Ale našel jsem jen výsledky a vazby (pevná atd) a zatíženi. Nikde jsem nenašel contacty.

Ad 2. To jsem našel. Ale pokud potlačím kontakt a pak chci přídát manuální, a začně se mi to "bíd". Chci upravit automatický a už nedostanu k vyběrům ploch.

Ad 3. Tak v měřítku 1:1 nedochází k penetraci. Jde nějak nastavit, aby se výsledky zobrazovaly v 1:1?

K contactům: Jaké vazby použit, když chci spojit dvě táhla a spojít je hřídeli a zajistí pomocí seegrovék? 

- Táhlo - hřídel = sliding nebo bouded?
- Táhlo - Táhlo = bych dál sliding nebo rough
- hřídel - seeger = ?
- táhlo - seeger = vazbit? atd....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2017 v 08:57
A ještě bych měl pár dotazů k simulaci, kterou jsem zkoušel o víkendu.

Když pošlu simulaci na cloud a vypnu Fusion, jelikož skoči prácovní doba. Tak se simulace nedopočita?

A pak se mi objevilo několik hlašek:

1, Warning:  tet element edge point deviation greater than 0.5
    Warning: HAS AN EDGE POINT DEVIATION GREATER THAN 30.0

2, FATAL ERROR E5000: Singularity Detected

3, WARNING T2004: UNRECOGNIZED BULK DATA ENTRY

4,  fatal error g3004 profile limit exceeded

1 a 2 se mi metodou pokus omyl podařilo eliminovat.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11269:Jak sdílet výsledky simulace z Fusion 360?
Tip 11221:Jak ve Fusion 360 počítat nelineární simulace s nelineárními materiály?
Tip 10853:Typy simulačních úloh ve Fusion 360 - silové a tepelné namáhání.
Tip 8731:Co jsou soubory ve formátu .SIM?
Tip 10587:Fusion 360 nevytvoří výkres, chyba Unknown command "0.0000,1.0000,0.0000"
Tip 11184:Mohu používat Fusion 360 na 32bitové verzi Windows?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.