Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5162 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vizualizace

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 333
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vizualizace
    Zasláno: 17.led.2017 v 12:04
Dobrý den,
potřebuji model zařízení vytvořený v Inventoru spojit s fotografií výrobní haly, aby bylo zřejmé, kde bude zařízení umístěno. Jde to provést v samotném Inventoru, popřípadě v Navisworksu?
Jak mám postupovat?
Děkuji za informaci.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16700
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2017 v 12:36
Ve stylu scény nebo v prostém nastavení obrazovky můžete do pozadí umístit vámi zvolenou bitmapu (fotografii), ale trefovat správnou perspektivu může být trochu komplikované (ideální je pokud znáte polohu fotografa) - Inventor ani Navisworks nemají žádný nástroj "Match Camera" jako třeba 3ds Max.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Fiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.čer.2010
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 44
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Fiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2017 v 07:16
Zdravím. Mě se osvědčilo, přímo v prostředí Inventoru, vložit do náčrtu obrázek ( zvětšit či zmenšit dle nejdelší změřitelné délky) a pak vložit model nebo postavit sestavu před obrázek. v Ideálním případě udělat fotografii zepředu a jednu z hora tu pak vložit pod stavěnou sestavu. To samé lze udělat s DXF souborem vloženým pod sestavu.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 811
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 15:36
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Ve stylu scény nebo v prostém nastavení obrazovky můžete do pozadí umístit vámi zvolenou bitmapu (fotografii), ale trefovat správnou perspektivu může být trochu komplikované (ideální je pokud znáte polohu fotografa) - Inventor ani Navisworks nemají žádný nástroj "Match Camera" jako třeba 3ds Max.


Dá sa vytvoriť aj vlastná "color scheme"? Nenachádzam tam na to žiadny nástroj....
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16700
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 16:13
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 811
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 22:25
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Ano - viz http://www.cadforum.cz/cadforum/snadna-zmena-barev-uzivatelskeho-prostredi-inventoru-tip10595


Tak som to skúšal...okrem toho že je to dosť neotesaná utilitka (nevie to robiť kópiu jestvujúcej schémy, iba vytvoriť novú ale prázdnu!!!!!!), je asi naozaj nespoľahlivá...ešte že som si najprv urobil zálohy registra, ako aj odporúča/varuje autor...Ono sa tam totiž niečo zle zapísalo a bolo po paráde...
Chcel som si urobiť vlastnú schému, s vlastným pozadím, tak aby som vôbec nemusel zasahovať do jestvujúcich továrenských schém...Ale asi dám tomu radšej pokoj...Unhappy

Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.