Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1977 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Editace xrefu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Stav: Offline
Bodů: 474
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Editace xrefu
    Zasláno: 25.led.2017 v 22:07
Pořídil jsem si nové PC, na kterém provozuji AutoCAD 2013. OS je Windows 10 64-bit (stejně jako na předchozím PC, který ale Win 10 už nestíhal).
Běžně využívám externí reference (stavební výkresy) a když jsem v externí referenci potřeboval něco upravit, prostě jsem ten výkres otevřel, upravil potřebné a uložil (s editací xrefů jsem neměl úplně nejlepší zkušenost, tak se tomu vyhýbám). Výkres s xrefem pak nahlásil, že je potřeba xref znovu načíst. Problém u nového PC je, že když mám otevřený výkres s xrefem a ten výkres externí reference se pokusím otevřít, obdržím hlášení, že soubor je používán a dá se otevřít jen ke čtení.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1195/Screenshot_2017-01-25_22-09-04.png


Tušíte někdo, čím to může být? Kéžby jen nějaká proměnná.
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2017 v 23:05
Verze 2013 není oficiálně kompatibilní s Win10, takže je možné, že budou objevovat problémy podobného rázu.
Nicméně zkuste přepnout xrefy na otvírání s kopií.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Stav: Offline
Bodů: 474
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2017 v 23:44
Nevzpomínám si, že bych toto někdy nastavoval, ale trefil jste se. Už to šlape.
Díky.
Radim Koutňák
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3421:Jak snadno nahradit cesty xrefů či obrázků v sadě výkresů?
Tip 3619:Při editaci reference na místě (refedit) mi nezešedne zbytek výkresu (průhlednost)
Tip 6900:Jak vytvořit trvale symetrický výkres?
Tip 423:Při pokusu o editaci Xrefu na místě AutoCAD vypíše chybu: ** Object reference missing: AcDbLayerTableRecord, to AcDbPlaceHolder.
Tip 9478:VIPPřipojení DWG xrefu do výkresového listu Inventoru.
Tip 9869:Externí reference ABC má vícenásobné odkazy. Neodpojeno.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.