Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3859 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozdělení šablonové příruby.

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozdělení šablonové příruby.
    Zasláno: 26.led.2017 v 17:16
Zdravím.
Nevím si rady jak rozdělit šablonovou přírubu na jednotlivé části.
V plechu kreslím digestoř a jelikož ji neohnu z jednoho kusu rád bych ji rozdělil na jednotlivé části (každý bok zvlášt).
Ke každému boku bych pak přidal ke straně 10 mm obrubu abych to pak mohl svařit dohromady a nevařil to na tupo.
Googluji jak blázen a nikde se postupu nemohu dopátrat,tak kdyby mi nekdo poradil,prosim.
Určitě to zase bude nějaké jednoduché.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 17:17
Posli náčrt a zaslu ti ukázku  jak se to dělá přes viceobjemové těleso
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 17:26

Připojené souborypdfuploads/69659/Součást2-2_2017-01-26_17-26-08.pdf
Stačí takto?
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 425
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 17:26
Těleso lze rozdělit pomocí ploch na více těles, ta pak exportovat (např. odvodit na sestavu) a pak dodělat detaily na jednotlivých detailech. Nebo pokud to jde, tak rovnou modelovat jako vícetělesový model, a postupovat podobně.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 17:41

Připojené souboryiptuploads/10604/Hokuspokus_2017-01-26_17-41-30.ipt
 < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">



zde je vse  ukazano na příkladu
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 18:06
Takže jestli chápu.
Udělám těleso v rozměrech které potřebuji.Pak musím na každé ploše udělat náčrt a promítnou geometrii,pak převést náčrt na plochu, a to celé opakovat na každém boku.Ale jak potom spojím plochu 1 a 2 + obrubu abych to mohl dát do výkresu a nakotovat a připsat stupně ohybu.Vždy bych dělal jeden bok který už naohybám.Takže potřebuji 4 části k střižení,ohnutí a svaření.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 18:14
No už musiš vědět dopedu jak se  bude díl ohýbat když to kreslis.
https://www.youtube.com/watch?v=W_OtUp_222g&t=188s

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 19:09

Připojené souborypdfuploads/69659/Součást31.pdf

To nevím jak to budu ohýbat.Na začátku znám jen spodní pudorys,vrchní pudorys a výšku.A já potrebuji dostat jednotlivé 4 výkresy viz příloha.Abych si podle toho střihnul plech,ohnul a svařil.Ještě mi tam chybí boční obruby na spojení v rohu.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 19:16
To není složité:) vyexportuješ  dilce do sestavy a pak  děláš s každým plechem  co potřebuješ samotstatně

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 21:29
A hloupá otázka -jal vyexportovat dílce do sestavy?
Fakt jsem trotl co se učí pomalu :)

Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 06:50
Toho docílíš že použiješ prvek VYTVORIT KOMPONETY v záložce SPRAVA.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 18:27
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 18:28
Tedy fakt jsem trotl. Mám takovéto plechové těleso.A ty jednotlivé díly(boky) z toho nedostanu a nedostanu.
A když mám dole ty obruby tak nejde ani rozvin.Už mi to trvá nějaký den a ještě asi potrvá.Proč není nějaká kniha?
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 18:38
Rozvin dostaneš az v modelu kterej vznikne pri vygenerování sestavy:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 18:54

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/sestava_digestoř_2017-01-27_18-54-45.jpg

Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 18:55
To jsem z toho dostal jen toto
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 18:58
tak si otevři jednu z tech soucasti a ty by měli jit rozvinout

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 128
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 21:47
No a kde v sestavě najdu něco na rozvin?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6693:Plechová přechodka obdélník-kruh v Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.