Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4305 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Alternativa k odvození (z Inventoru)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Alternativa k odvození (z Inventoru)
    Zasláno: 26.led.2017 v 17:21
Dobrý den,

kdysi jsem na škole udělál trup letadla a když jsem ho chtěl rozdělit do formy, tak jsem v Inventoru využil příkazu odvodit.

- Nový díl - odvodit - odřiznul jsem nepotřebné (tj. půlku) a vydlabal, s druhou polovinou to same. Popřípadně třeba směrovku jsem nechal na jedne straně.

Ted bych potřeboval udělát něco potřebného ve Fusionu, ale netuším jak.

Dokaže někdo poradit? Děkuji
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 19:07
Třeba Modify > Combine ?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2017 v 20:09
To mě nenapada jak použit. Zatím jsem combine využil k sloužení body.

Zkusil jsem udělát vpráve polovině kvádr a combine. Trup a kvádr Inserect - new component a zůstala mi jen práva polovina trupu jako nový díl a v původním trupu jenom kvádr.....

Zkusil jsem příkaz Boundary fill.

1, Vybral jsem trup, osovou rovinu (nebo kvádr) a vybral pravou stranu a vytvořit novou komponentu (Pravý trup).
2, Vybral opět trup, rovinu a vybral levou stranu a Inserect (nejsem jisty, zda jsem to dobře napsal - česky doplněk) a zůstala mi levá polovina.

Jedna se mi hlavně o to, aby kdybych se vracel v historii k upravě, aby nevyskočilo nějak extra moc chyb apod..

U boundary jsem se vrátil v historii, udělál uprávu, přídál něco na pravou stranu a  aktualizovalo se mi to. :-)

Napadlo mě ještě použit příkaz mirror, ale pokud se vrátim v historii, a změnim počet ploch, tak to hodi chybu....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6619:VIPPokročilé klávesové zkratky nejen pro AutoCAD (alternativa k AutoHook)
Tip 3289:VIPOdvození součástí s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z v Inventoru.
Tip 5570:VIPJak vytvořit odvozenou součást s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z ?
Tip 2588:Hlášení "Selhalo vytvoření odvozené sestavy" v Inventoru.
Tip 5451:Potlačení/přerušení spojení pro odvozené součásti.
Tip 1616:Jak vytvořit STL soubor z celé sestavy Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,625 sekund.