Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5901 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

ECSCAD - výpis svorkovnice

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Aless Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.srp.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
ECSCAD2015, AutoCAD2016
VIP
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Aless Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ECSCAD - výpis svorkovnice
    Zasláno: 27.led.2017 v 09:19
Dobrý den,

je možné, vygenerovat výpis propojení jednotlivých propojovacích bodů, který by se dal využít jako zapojovací tabulky?

Znám výpis svorkovnice, ale pokud někde nejsou použity svorky a propojení je z přístroje na přístroj, pak takováto propojení ve výpisech svorkovnice nejsou....

Typickým příkladem jsou třeba vstupy/ výstupy z karty řídícího systému.
(Rozklikněte obrázek prosím)

Lze toto nějak řešit?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 64277/priklad.png

Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 210
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 10:21
když drát označíte že je to vodič/kabel (značka kabelu pro schémata), tak to nevyhovuje?
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Aless Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.srp.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
ECSCAD2015, AutoCAD2016
VIP
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Aless Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2017 v 11:14
Značení vodiče se projevuje pak ve výpisu svorkovnic akorát tím, že se typ kabelu/vodiče vypíše v příslušné řádce svorky. Avšak když nemám např. použitou žádnou svorku v celém projektu, tak se mi ani žádný výpis udělat nemůže, protože ve filtru pro výběr svorkovnice se žádná nezobrazí...

Prostě otázka byla taková, zda se dají generovat vnitřní spoje mezi jednotlivými zařízeními v rozváděči?
Např. v poli rozváděče mám jistič drátem propojený na stykač. Žádná svorka tam není.. Je něco co by mi do tabulky vypsalo, že z jističe F bodu propojení 2 mám jít na stykač QA bod propojení 1.
Zpět nahoru
Michal Brlica Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 17.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michal Brlica Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 10:35
Dobrý den,

pokud rozumím dobře, nejedná se o výpis svorkovnice, ale spíše jednotlivých vodičů, náhled viz. přiložený obrázek?
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72651/2017-01-30_10-19-56.png


Pokud ano, vytvořte si v průvodci nový report založený na výpisu vodičů a definujte si formát vstupů pro report.
Michal
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 210
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 10:55
Pokud to dobře chápu, tak musí být číslované žíly.
Jenomže se občas stává, že např. z jističe vedou 2 dráty a každý má jiný průřez. A protože jsou ve stejné hladině, tak nelze přiřadit 2 různé vodiče (různé číslování).
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
Michal Brlica Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 17.říj.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michal Brlica Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 14:26
Číslování není nutné, report vypíše všechny propoje, nicméně případné dohledávání v projektu je o něco složitější. 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72651/2017-01-30_14-24-36.png

Číslování lze použít segmentové, tedy pro každý propoj přiřadit jedinečné číslo a případně potlačit zobrazení.
Michal
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8908:AutoCAD ecscad 2013 nezobrazuje logo v razítku.
Tip 7705:Načtení projektů Eplan do AutoCAD ecscad.
Tip 9432:Jak spustit ECSCAD jako holý AutoCAD?
Tip 8083:Vestavěný překladač - vícejazyčné popisky v AutoCADu ecscad.
Tip 10313:Postup nastavení licence aplikace ECSCAD
Tip 10131:Jak do ECSCADu načíst projekt z E-CADů nebo z EPLAN 5?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.