Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4767 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Úsečka

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Slavin Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.led.2017
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCad 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Slavin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Úsečka
    Zasláno: 28.led.2017 v 19:49
Dobrý den,

může mi prosím někdo poradit, jak vytvořím úsečku s šipkou na konci? Vytvářím fázový diagram motoru a potřebuji vytvořit úsečky s šipkama. Potřebuji taky několik různých šipek ( Otevřené, uzavřené)

Předem děkuji

(AutoCad 2017)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16705
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2017 v 21:39
Např. odkazem nebo kótou - viz kótovací styly.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Slavin Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.led.2017
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCad 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Slavin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 12:54
U klasické úsečky to nelze? Potřebuji vytvořit fázový diagram, takže výkres plný šipek :)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5828
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 16:59
Dobrý den, 

pokud by Vám nevyhovovaly kótovací styly nebo odkazy, je možné si předpřipravit úsečku formou dynamického bloku, jejíž délku bude možné protahovat a na konci si budete moci změnit typ ukončení (šipky) stavem viditelnosti.

Narychlo jsem Vám jednu vytvořil, viz výkres, kde si ji můžete vyzkoušet.
PepaR
Zpět nahoru
Slavin Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.led.2017
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCad 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Slavin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 17:41
Dobrý večer,

děkuji moc. Jsem začátečník ohledně AutoCadu, osobně jsem si myslel, že to půjde jednodušším způsobem, například v nastavení úsečky. Ale moc jste mi pomohl, proto ještě jednou děkuji.

Ještě mám jednou malou otázku. Jak si mohu tu úsečku jednoduše udělat, abych ji mohl přepínat mezi plnou nebo otevřenou. Plnou myslím tak, že bude vybarvená.

Díky moc,

Slavin 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16705
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 18:42
Úsečka je v AutoCADu úsečka, nemá žádné šipky. Buď použít ten dynamický blok nebo nejjednodušší mi připadá ten MOdkaz - pomocí MODKAZSTYL nastavíte aktuální styl šipky a vypnete "prodloužení čáry" a pak už jenom pomocí MODKAZ sázíte jednotlivé úsečky se šipkami.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5828
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 18:45
Odkazy jak píše pan Michl budou elegantnější na použití.
Blok jsem Vám upravil.
PepaR
Zpět nahoru
Slavin Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.led.2017
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCad 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Slavin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 18:51
Díky moc oběma. Vyzkouším obojí u uvidím, co mi bude více vyhovovat. Ale je pravda, že ty odkazy budou asi jednoduší.

Děkuji za úpravu toho bloku.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3092:VIPJak rozložit spline křivku na segmentovanou křivku v AutoCADu LT?
Tip 1500:VIPJak rozložit (převést) oblouky a kružnice na křivky (polyčáry) bez pomoci utilit?
Tip 1819:VIPJak vytvořit vícebarevný typ čáry v AutoCADu?
Tip 1434:VIPJak rozložit text ve výkresu na křivky (i bez použití Express Tools a v LT)?
Tip 8096:Jak vybrat úsečky určité délky?
Tip 4937:VIPMapa z Oracle Spatial zobrazuje v MG dlouhé čáry jdoucí přes sebe.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.