Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3187 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Cad pro MacOS

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Prazik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.zář.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD2015,, Revit 2015
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Prazik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Cad pro MacOS
    Zasláno: 29.led.2017 v 09:01
Dobrý den.
Lze stejným způsobem implementovat paletu nástrojů (sloužící a vypínání hladin, zapínání kót v určitých formátech atd. ...) do AutCad LT pro MacOS běžícím na Macbook Air?
 
Hlavní cesta podpůrných souborů, odkud se paleta/menu načítá je ve Win7:
C:\Users\User-1\appdata\roaming\autodesk\autocad 2015\r20.0\csy\support\acad\...
 
Fotka souborů (Spann2000):

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4290/ACad.JPG

 
Díky moc za rady.
S pozdravem, Pavel Bartáček.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 09:33
Ne, AutoCAD for Mac používá jiný formát CUI souborů menu a nemá import CUIX.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Prazik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.zář.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD2015,, Revit 2015
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Prazik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 09:46
A jde to jakkoliv jinak udělat?
V CAD-studiu mne ujišťovali, že to jde ...
Díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 11:14
Všechny uvedené funkce lze doplnit i do menu AutoCADu for Mac, jenom ale ne importem CUIX souboru. Definice příkazů je potřeba nastavit ručně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Prazik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.zář.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD2015,, Revit 2015
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Prazik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 11:26
Tak aspoň tak.
Existuje na to jakýkoliv návod, případně by mi kdokoliv udělal "na zakázku"?
Díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 11:43
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Prazik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.zář.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD2015,, Revit 2015
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Prazik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2017 v 13:30
Díky. Upravil jsem si CUI.
Nicméně nenačítá ICONY. Jsou vidět v celkových Command, ale v Tolls sets se nepřekopírují.
Nějaký jiný postup?
Když nakopíruji potřebné nové icony do balíčku v Atocadu k ostatním, tak nemohu najít cestu k nim ...
Díky.
Zpět nahoru
Prazik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.zář.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD2015,, Revit 2015
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Prazik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 14:00
Dobrý den.
Ikony načteny, trochu krkolomné, ale úspěšné.
Prosím o radu jak mám upravit níže uvedený příkaz tak, aby nastavil správný kótovací styl a hladinu:

^C^C_-dimstyle o ALMINDELIG _-layer _ON a_bem _Set a_bem _graphscr _dimlinear;

Tento příkaz se mi nenačte a pokud zaměním "dimstyle" za "dimlinear", načte se mi příkaz OFFSET.
Kde a jak mám co upravit?
Díky moc.

 

 

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 16:35
Co má být to "o" - jako "Obnov"? V anglické verzi tedy "_res" (restore).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Prazik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.zář.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD2015,, Revit 2015
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Prazik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 17:40
No vlastně nevím.
Je to opsáno z CUI specielně vytvořeného někdy v roce 2001 pro verzi Acad 2000. Kupodivu funguje stále i na verzi 2015.
Na novém Macu jsem si upravil uživatelsky CUI další příkazy, pouze tento nefunguje.
Pro případ fungující makra i na Macu:
^C^C_-layer _Set 0_wan_zel _OFF *; _ON a* _ON 0*;^M  (zmrazení určitých hladin)
^C^C_-layer _ON *;^M  (rozmrazení všech hladin do pův.stavu)
^C^C_-layer _OFF *;;^M  (zmrazení všech ostatních hladin, kromě vybrané)
 
Asi tak ...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 18:19
To bude asi ono. Jako u jediné volby (či příkazu) v onom menu makru u ní chybí globalizační podtržítko.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Prazik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.zář.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD2015,, Revit 2015
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Prazik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 18:40
Tak také ne.
Spustí mi to dialog o nastavení stylu kótovacího stylu, který ovšem musím nastavit ručně.
V kostce mi jde o toto:
1. nastavit hladinu na A_BEM
2. nastavit kótovací styl na ALMINDELIG
3. spustit příkaz rovné kóty (v této hladině a v tomto stylu)
 
Toto se má nastavit po stisku tlačítka.
Díky moc.
Zpět nahoru
Prazik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.zář.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCAD2015,, Revit 2015
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Prazik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2017 v 19:11
Pomůžete mi, prosím,  někdo tento příkaz nastavit?
Díky moc.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4387:Jaké tiskárny HP jsou přímo podporovány v Mac OS X v10.4 (Tiger)?
Tip 549:MapGuide Java Viewer a MacOS.
Tip 11229:Mohu používat AutoCAD LT 2015/2016 na MacOS Sierra?
Tip 3895:VIPTisk souborů PLT (HPGL/2), CALS, TIFF, ad. na DesignJet 100/120/130.
Tip 337:Tisk z operačního systému Mac OS9
Tip 9468:Jak publikovat PDF z AutoCADu for Mac?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.