Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3895 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výběr překrývajících objektů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výběr překrývajících objektů
    Zasláno: 30.led.2017 v 10:10
Zdravím zdejší odborníky,

chtěl bych se zeptat, jak můžu vybírat překrývající se objekty při ořezávání nebo prodlužování apod. Klasický výběr entit (Shift + mezerník) funguje, avšak u ořezávání ne.

Díky za odpověď.
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 216
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 10:26
Zapněte si přepínání výběrů  SELECTIONCYCLING
Zpět nahoru
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 10:33
Tohle mi nefunguje. 
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 216
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 10:40
Aha, máte verzi 2010...
A zkoušel jste příbuzný tip http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5120 ?
Zpět nahoru
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 10:47
Omlouvám se, dříve jsem měl verzi 2010, nyní mám AutoCAD LT 2017. Ve starší verzi mi to problém nedělalo a fungovalo shift+mezerník u všech výběrů, jak volně, tak i u ořezávání apod.
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 216
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 11:06
Tak s LT-čkem vám neporadím....
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1081
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 11:19
Zpět nahoru
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 11:30
Tak to jste mě moc nepotešil, každopádně díky :)

Hezký den
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 16:09
Co potřebujete cyklovat - objekty k oříznutí nebo ořezávací hrany?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2017 v 16:18
Klávesová zkratka pro přepínání výběru skutečně nefunguje pro ořezávání. Jinak je zachována i pro 2017. Pokud chcete cyklovat i při ořezávání zapněte si zmíněné přepínání výběrů (ikonu najdete na obrázku). To chování zkusím nahlásit na Autodesku.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70644/přepínání.png

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5120:Cyklický výběr překrývajících se objektů v AutoCADu 2007/2008/2009/2010.
Tip 5240:Jak vypnout pomalé zvýrazňování tloušťkou při výběru objektů?
Tip 72:Jak vybrat překrývající se entity?
Tip 11286:Nefunguje mi cyklický výběr objektů při ořezání/prodloužení.
Tip 7295:Cyklické procházení při výběru objektů v AutoCADu 2011/2012...
Tip 6620:Nedokumentovaný příkaz pro vyhledání překrývajících se Civil objektů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.