Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2998 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Automatický počet A4 v popisovém poli

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Birdhouse Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.úno.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Birdhouse Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Automatický počet A4 v popisovém poli
    Zasláno: 02.úno.2017 v 08:17
Zdravím Vás,

snažím se vymyslit vzorce, výrazy, apod. pro automatický počet použitých A4 na výkresu.

Mám dynamický blok rámečku s vlastnostmi VZDÁLENOST1 a VZDÁLENOST2.

Jestli půjdu nejsnazší cestou přes pole a vzorce, tak v popisovém poli vynásobím tyto dvě hodnoty mezi sebou a vydělím plochou A4, nicméně nedocílím správného počtu, neboť toto nezahrne i započaté A4 (při velikosti formátů skládajících se pouze z celých A4 je to funkční).

Nejsem žádný programátor, spíše zběhlejší uživatel AutoCADu.
Pokoušel jsem funkci IF přes DIESEL, ale neumím to správně napsat, respektive nedokážu tam implementovat ten samotný blok, abych se dokázal odkázat na jeho vlastnosti.

Dokážete mi s tímto poradit?

Děkuji za příspěvky.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2017 v 08:59
Ahoj Ondro,

tak mi to nedalo. Osobně bych šel rovnou přes plochu křivky.


PepaR
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2017 v 09:48
Jestli počet stránek používáte např. po necenění vícetisků, pak by byť jen započatá stránka A4 měla být počítána jako plná.
počet = round(x/210+0.49)*round(y/297+0.49)
Zpět nahoru
Birdhouse Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.úno.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Birdhouse Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2017 v 10:05
Ahoj Pepo,

to jo ono, funguje..

Děkuji Ti..!
Zpět nahoru
Birdhouse Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.úno.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Birdhouse Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2017 v 10:05
Ano, přesně takto jsem to myslil.

Děkuji Vám za vzorec.
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2017 v 11:56
Možná blbá otázka, ale kam ten vzorec v editaci bloku mám zadat?
Nadaří se mi nikde najít žádný návod ...
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2017 v 14:37
Do pole...


Upravil johny - 02.úno.2017 v 15:00
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2017 v 20:59
Pokud máte razítko jako blok, tak je možné to řešit buď jako pole v textu nebo v hodnotě atributu. V příkladu s DWG výše jsem to natvrdo umístil do bloku jako text, což není vždy žádoucí.

Dovolím si ještě upozornit, že pole se váže na ID objektu.
PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10156:VIPČarový kód Barcode-128 či UCC/EAN-128 jako popisové pole v Inventoru.
Tip 9798:VIPiLogic pravidlo pro automatické směrování tisku (formát/tiskárna).
Tip 8975:VIPAutomatické přepínání tiskárny podle formátu výkresu - iLogic.
Tip 4182:Jak v rohovém razítku zobrazit název RVT souboru a cestu?
Tip 8877:Rozšířená textová pole AutoCADu Plant 3D.
Tip 1519:VIPTisk přes Batch plot nerespektuje formát a tiskne stále na A4.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.