Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4322 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

řez čárovým 3D modelem

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jamaco Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.lis.2013
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2013
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jamaco Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: řez čárovým 3D modelem
    Zasláno: 03.úno.2017 v 14:58
Zdravím a prosím o radu. < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">

Dostal jsem 3D model - zaměření od geodeta - jsou to body ve 3D spojené sem tam úsečkami - obrysy hran budovy, oken apod.. tedy čárový 3D model - nejsou tam žádné plochy ani tělesa.

když si nastavím pohled z boku např. na fasádu ukáží se mi v tom všechny čáry před i za fasádou a není to vhodné pro práci. Přišel jsem na to, že pomocí příkazu 3D ořež dokážu upravit náhled přední a zadní rovinou tak aby tam bylo vidět jen to co chci, ale potřeboval bych tento ořez exportovat do 2D výkresu.. 

Příkazy řezná rovina nebo flatshot pracují pouze s tělesy a plochami ty nejsou funkční. 

Nouzové řešení je vyrobit z toho PDF a to pak podložit pod jiný výkres.. to se mi nezdá úplně super.. 

Existuje nějaký způsob? jak promítnout čáry z nějaké oblasti wireframe 3D modelu do roviny? 

Díky JM 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16326
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.úno.2017 v 15:37
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jamaco Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.lis.2013
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2013
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jamaco Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.úno.2017 v 13:06
ty příkazy nejsou funkční pro 3D čárový model.. nebo něco dělám špatně. :) 

Asi zbyde to pdf.. 

Díky.. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16326
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.úno.2017 v 18:34
Pro čistě čarový ne, tam asi zafunguje jen ten Flatten.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5369:Jak vytvořit 2D výkresy z 3D těles AutoCADu?
Tip 10621:Zobrazení hrany nad rovinou řezu v Revitu.
Tip 6228:VIPJak přenést terén, profily a řezy do starší verze Civil 3D?
Tip 5639:VIPAutomatické popisky výkresu s čarovým kódem.
Tip 8316:Jak vytvořit 2D pohled či řez v AutoCADu Architecture?
Tip 10156:VIPČarový kód Barcode-128 či UCC/EAN-128 jako popisové pole v Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,220 sekund.