Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3738 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

začínám

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
nemiis Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace nemiis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: začínám
    Zasláno: 05.úno.2017 v 02:02
Zdravím, s Cadem  začínám, konkrétně používám AUTOCAD2015, chtěl bych se zeptat, na základy toho, aby výkres, který člověk udělá nějak vypadal. 

Konkrétně mi jde o to, že zapnu CAD, tak jedna z prvních věcí jsou hladiny. Jaké používáte tloušťky pro tenkou, tlustou a velmi tlustou čáru? je na to nějaká norma? 

Další věc měřítko, předpokládám, že se rýsuje v mm a následně se měřítko řeší v rozvržení. 

Poté důležítá věc, se kterou se trápím, dá se někde nastavit, že například když vkládám textové pole a napíši něco, automaticky je text strašně malý, musím ho pokaždé zvětšovat, kde ho mohu nastavit na nějakou jinou hodnotu? Tím navážu i na výšku textů, jsou i na to nějaké normy, jak má být velký text u daných prvků? Čísla u kot, také mají nějaké předepsané výšky?

Taky mi v poslední době CAD začal dělat dvě věci, když kliknu na hladiny, tak se mi neotevře klasicky tabulka, ale vyjede mi celá velká lišta z horní části CADu namísto hlavního panelu, nemám tušení, jak se toho zbavit, s tím souvisí i změna hlavní lišty, kde mám jen par dlaždic např. kreslit a když na ni kliknu, otevře se podokni s dalšími možnostmi, které jsem měl předtím normálně hned na hlavním panelu. 

Poslední věc, když zapnu nový výkres, jde mi oddalovat jen do určité vzdálenosti, která je dost malá a pak to víc nejde, obchazím to tím, že pravým tlačítkem dám nástroj Streeting wheel a tam kliknu na priblizit nebo oddalit a tim jako by se to odblokuje a mohu zoomovat jak chci, nemáte nekdo zkusenost, cim to je?


Omlouvám se, je toho celkem dost, ale je to pro mě jako nezkušeného celkem těžký se s tim nak popasovat, budu moc rád za každou pomoc!!
At se daří, Tomáš
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.úno.2017 v 09:51
Začínáš v zaměstnání, kde se můžeš ptát kolegů (a mají tam nějaká pravidla na kterých se domluvili), ve škole nebo doma a jsi na to sám?
AutoCAD, ty nové verze jsou dost složité a to nemluvím o různých profesních nadstavbách jak se o nich tady dost diskutuje.
Já jsem začínal s verzí R11, byla dost jednoduchá a pak jsem přecházel na novější.
Třeba tady
nebo tady
je popsáno, jak se to dělat nemá.
Nejlepší bude, když ti někdo bude funět za krkem a do začátku ti poradí.

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.úno.2017 v 10:59
Dobrý den,

jak píše pan Kotlaba, nejlepší je když má člověk někoho vedle sebe nebo s někým dělá a projektu a ten jej vede. Doporučuji na začátek nepoužívat žádné nadstavby, zbytečně Vás to dělá závislým a řada věcí lze řešit i standardními funkcemi.

  • Informace ... jako zdroj informací do začátku by mohl pomoci web cadtutorial.cz
  • Standardy ... pokud nemáte daný firemní standard pro hladiny, zkuste šablony z projektu Stavební výkresy.
PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4338:Rychlejší výběr dynamického bloku pro editaci.
Tip 1740:Mám několik DWG souborů, které však nelze otevřít v AutoCADu.
Tip 5109:Jak spustit funkci z načtené LSP aplikace.
Tip 11253:Spádování střešního pláště v Revitu.
Tip 6245:Nový výkres s volbou šablony.
Tip 1809:Jak kótovat členitý objekt s vynášecími čarami o stejné délce?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,233 sekund.