Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4471 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Regulární výraz v "hrábě"

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2990
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Regulární výraz v "hrábě"
    Zasláno: 07.úno.2017 v 13:54
Používáme hrábě pro popis skladby v řezu, potřebovali bychom ze zobrazovaného názvu materiálu odstranit první 4 znaky.
Původní (.*) \d+ mm
Nový ???

Díky
Zpět nahoru
hlusiakov Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 20.lis.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2014, Revit2014
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace hlusiakov Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2017 v 19:12
Co tohle?
.{4}(.*) \d+ mm
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2990
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2017 v 21:49
Díky, co zafungovalo byl zápis .{4}(.*)
proč to tak je nevím.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16560
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2017 v 21:53
Ano, .{4}(.*) je správný regulární výraz - neboli:
 
vzít přesně 4 libovolné znaky
a pak do parametru 1 zapamatovat libovolný počet zbylých znaků
 
"." je libovolný znak, "{}" je opakování předchozího, "()" definuje skupinu pro zapamatování
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 3228:Jak najít a nahradit text v několika výkresech? (regulární výrazy)
Tip 3893:Jak z odstavcového textu vypustit pevné konce odstavců?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.