Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5047 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Terén

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bielko Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 07.lis.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad, Revit 2011
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bielko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Terén
    Zasláno: 08.úno.2017 v 10:59
Príjemný deň. 
Prosím Vás, v projekte som mal daný základný bod projektu a zememeračský bod na jednej úrovni. 
Rozhodol som sa dať +0,000 na druhú úroveň o 1,000 m vyššie. Keď som tam ale vložil terén podľa súradníc, tak ten mi berie +0,000 z pôvodnej polohy. Je to reálne?
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2989
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2017 v 11:35
Tedy je terén ze souřadnic o metr výš než 0,00. Pak ho tedy o ten metr posuňte níž. Dělám to tak vždy, nadefinuji v projektu 0,0 na např 200m.n.m, naimportuju terén a o těch 200m ho posunu níž. 
Zpět nahoru
bielko Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 07.lis.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad, Revit 2011
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bielko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2017 v 12:20
Ja mám vlastne dané v projekte výšku 0,000. Tú som chcel ale zmeniť a posunul som ju o meter vyššie na druhú úroveň podlahy. Bral som to tak že keď tam dám terén so súradníc, tak napríklad výška 563,80 m sa mi prejaví od novej úrovne 0,000 a nie od starej úrovne.   < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
Michalkacerik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.úno.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 94
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michalkacerik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2017 v 16:28
Problematika umiestnenia projektu v súradnom systéme je v REVIT-e značne nezrozumiteľná, hlavne ak uživateľ revitu myslí v 2D t.j. je tak projektantsky nastavený. Myslenie a chápanie súradných systémov v 3D je rozhodujúca pri zakladaní projektu. Ak sa tu spraví chyba prináša to následne neriešiteľné situácie. Pokiaľ je projekt len architektonický a stavebný a výstup je klasická 2D dokumentácia nevzniká problém. ak ale budúci model má slúžiť k vzájomnej spolupráci medzi stavebnými ing. prípadne aj  profesiami vznikaju koordinačne náročné až neriešiteľné situácie. Pre základné pochopenie REVIT používa tri body vnútorný, projektový a topografický. Je to dosť mätúce a vyžaduje to osovojenie si a praktické zvládnutie problematiky. Pre bližšie pochopenie uvádzam linky https://www.youtube.com/watch?v=OuJ6XIJ_660 - tento popisuje  a vysvetľuje vzťah medzi   vnútorným  začiatokom súradného systému Orgin a zakladný bodom  projektu. Nasledujúci link https://www.youtube.com/watch?v=JcAhhURbNKE vysvetľuje a pridáva aj topografický bod. Podľa vlastnej skúsenosti doporučujem nielen si vysvetlenia vypočuť a "nejak" mechanicky to nastaviť, ale vykonať 3-5 rôznych nastvení zmien s náväznosťou na skutočný geodetický systém  npr. google maps.  vysvetliť a predstaviť celú problematiku je na bolg a jeho prípadné pokračovanie. Vždy zaleží na konečnoim výsledku, aký sa požaduje. Ak je to projekt ktorý je len obdobou 2D projketu realizovaný v REVIT-e stačí základé pochopenie súradného systému. Ak ale  má 3D model ambíciu že bude používaný v širšej projektantskej spolupráci, je potrebné poctivé zvládnutie geodetických systémov npr.
JSTK  J_ednotná  S_ieť  T_rigonomická  K_atastrálna
WGS-84  Word Geodetic system
UTM     Universal Transverse Mercator
a jeho dôsledky v modeli REVIT. Pre krátke vysvetlenie, ak sa na model napája TZB projekt  npr. kanalizácia aj 2-3 cm chyba spôsobí výrazný zásah do sklonov jednotlivých odpadných potrubí. Čo pri dĺžke pripojenia 100-150m môže spoôsobiť až metrové výškové rozdiely.


Upravil Michalkacerik - 08.úno.2017 v 16:31
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.