Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6174 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

historie atributu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: historie atributu
    Zasláno: 09.úno.2017 v 09:56
Dobré dopoledne,
máme blok, který je nakrmen výchozí hodnotou atributu "-".
Následně je hodnota nastavena na číslo ... (dle vlastností imaginárního profilu)
Bohužel tyto čísla byly nastaveny špatně u mnoha instancí bloku.
Při přepisu na správnou hodnotu, následném vyčištění, synchronizaci atr. a i při vložení do nového výkresu !,
se  nám při výpočtu, který používá tento atribut náhle zobrazí původní špatná hodnota.
 
Existuje nějaká HISTORIE ATRIBUTU či něco takového, co by to mohlo způsobovat ?
 
díky a ať se daří
 
 
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.úno.2017 v 10:54
Pravděpodobně z původní definice bloku. Nic jako historie neexistuje. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.úno.2017 v 10:57
Pokud tam není dyn.text.pole (to byste si všimli) nebo není aktivní nějaká aktualizační nadstavbová aplikace, muselo se to přepsat nějakou aktualizací z definice bloku (přednastavené hodoty).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2017 v 14:07
Právě že nastavené při vkládání bloku je "Výchozí hodnota" "-" (pomlčka).
Tu pomlčku, jsme následně přepsali dle tabulkových hodnot, bohužel se ukázalo, že nesprávně.
Po přepisu na správnou hodnotu, se nám během výpočtu (aplikace - ale tu načítám a označím blok až před tím výpočtem) odněkud vynoří ta původní špatná.
A to i když už opravený blok dáme do nového výkresu a tam teprve pustíme výpočet (označíme blok).
 
hlava mě nebere kam pro ty hodnoty jde :-(
 
tož klidnej víkend ...
 
Ondřej
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2017 v 14:26
Nebyl náhodou atribut přejmenován v definici bloku? Při následné synchronizaci takového bloku se ATTSYNCu nepodaří atribut identifikovat, takže jej vytvoří jako nový (s implicitní hodnotou).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3095:Jak zobrazit podrobnější přehled historie posledně otevřených výkresů?
Tip 10559:Jak přepnout Fusion 360 mezi modelováním přímým a s historií?
Tip 6200:Historie úprav RVT souboru Revitu.
Tip 4487:Rychlejší načítání aplikací ARX, LSP, DVB, DBX, VLX, FAS.
Tip 5260:Zrychlení otevírání 3D výkresů v AutoCADu 2007.
Tip 5145:Zmenšení velikosti 3D DWG souborů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.